Hírek - hétfő, 2015. március 2.

   

Sport
hétfő, 2015. március 2. 10:35
Tények és érdekességek a Premier League 27. fordulójából.
Sport » Focitipp.hu
Gazdaság
hétfő, 2015. március 2. 10:33
Első munkanapján, március 2-án a Budapest-Vácrátót-Vác és a Budapest-Vác-Szob vonalakon szállította az utasokat a MÁV-START huszonegyedik új FLIRT motorvonata. A 42 villamos motorvonat gyártására szerződött svájci Stadler Bussnang AG járműveinek fele ezzel már közlekedik. A beszerzésből származó összes motorvonatot utasforgalomra kész állapotban legkésőbb 2015. szeptember végéig átadják.
Gazdaság » Világgazdaság Online
Magazin
hétfő, 2015. március 2. 10:30
Bódis Kriszta a Glamour szerkesztőségének döntése alapján az Év hősnője díjat kapja márciusban.
Magazin » Litera
Horoszkóp & Ezoterika
hétfő, 2015. március 2. 10:30
Mindenkinek a fejében vannak ideák. Ideák saját magáról, másokról, az életéről. Van egy számodra optimális elképzelésed az életedről, és arról, hogy a többi ember, akit az élet az utadba sodor, hogyan és miként fognak viselkedni, milyenek lesznek veled. De az élet erre általában gyorsan rácáfol. A rideg valóság (ami valójában nem is annyira rideg) az, hogy minden egyes ember más és más. Nincs két egyforma létező (szerencsére), és tulajdonképpen mindenki olyan, amilyen, de a legkevésbé olyan, amilyennek Te az esetek többségében látni akarod. Pontosabban nem csak olyan. Hanem bizony sokféle.
Horoszkóp & Ezoterika » HarmoNet
Saját Rovat
hétfő, 2015. március 2. 10:26
A speciális olimpiai játékokat támogatva merült Chicagónál a Michigan-tó jeges vízébe az énekesnő Lady Gaga és a színész Vince Vaughn.
Saját Rovat » HVG.hu
Külföld
hétfő, 2015. március 2. 10:23
 Jogerőssé vált a február 22-ei veszprémi időközi országgyűlési képviselő-választás eredménye, miután a vasárnap 16 órai határidőig nem érkezett jogorvoslati kérelem. Veszprém megye 1-es számú egyéni választókerületében azért kellett időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét uniós biztossá nevezték ki, ezért lemondott országgyűlési mandátumáról. A voksolást Kész Zoltán, baloldali pártok és civil szervezetek által támogatott független jelölt nyerte. A választás eredményét a külképviseleti szavazatok összeszámlálását követően, a szavazóköri jegyzőkönyvek összesítése alapján csütörtökön állapította meg az egyéni választókerületi választási bizottság. A választási bizottság csütörtöki, eredménymegállapító határozata ellen vasárnap 16 óráig lehetett jogorvoslati kérelmet benyújtani, ilyen azonban nem érkezett, így az eredmény jogerőssé vált. Kész Zoltán várhatóan kedden veszi át megbízólevelét az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságtól, majd - miután letette esküjét - beülhet a függetlenek közé az Országgyűlésben. Kész Zoltánra a február 22-ei szavazáson 14 012 szavazat érkezett. Némedi Lajos (Fidesz-KDNP) 11 113, Varga-Damm Andrea (Jobbik) 4642, Gerstmár Ferenc (LMP) 1504, a többi induló 300-nál is kevesebb szavazatot kapott.
Külföld » MagyarSzo.com
Film
hétfő, 2015. március 2. 10:11
Két első hely után a negyedikkel kellett megelégednie a mamipornónak.
Film » SG.hu
Gazdaság
hétfő, 2015. március 2. 10:09
Eljárást indított a UPC Magyarország Telekommunikációs Kft.-vel (UPC) szemben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a monori körzetben tanúsított magatartása miatt.
Gazdaság » Világgazdaság Online
Film
hétfő, 2015. március 2. 10:07
A Cannes-i Filmfesztivál Résidence ösztöndíjprogramjának keretében készíti elő következő játékfilmjét Párizsban Reisz Gábor, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című film rendezője.
Film »
Számitástechnika
hétfő, 2015. március 2. 10:07
A város szeretné, ha egyre több cég és képzett informatikus érkezne hozzájuk.
Számitástechnika » IT Café
Kultúra
hétfő, 2015. március 2. 10:05
Dsida a Nagycsütörtökkel újra kopogtatott, nem akárhogyan; a versben lidércfény lobog, ismerős lázálom kék lángjai pislognak mindenfele. Melyikünk nem ült már elhagyott pályaudvaron, lekésve vonatot? És a késés mögött nem derűs szenvedélyű búcsú emlékképének dőlhettünk. - A hét versét, Dsida Jenő Nagycsütörtök című költeményét Jánossy Lajos választotta.
Kultúra » Litera
Magazin
hétfő, 2015. március 2. 10:05
Dsida a Nagycsütörtökkel újra kopogtatott, nem akárhogyan; a versben lidércfény lobog, ismerős lázálom kék lángjai pislognak mindenfele. Melyikünk nem ült már elhagyott pályaudvaron, lekésve vonatot? És a késés mögött nem derűs szenvedélyű búcsú emlékképének dőlhettünk. - A hét versét, Dsida Jenő Nagycsütörtök című költeményét Jánossy Lajos választotta.
Magazin » Litera
Travel
hétfő, 2015. március 2. 10:04
További ellenőrzésekre van szükség, még tesztüzem alatt vannak az új traffipaxok....
Travel » Pénzcentrum
Kultúra
hétfő, 2015. március 2. 10:03
Hogyan szerkeszthetünk meg és állíthatunk össze egy focilabdát papírból? – Ezt is meg lehet tudni a Kézműves Matematika című program keretében.
Kultúra » Nyelv és Tudomány
Számitástechnika
hétfő, 2015. március 2. 10:00
Hajlított kijelző került a készülék S6 Edge variánsába.
Számitástechnika » PC World
Gazdaság
hétfő, 2015. március 2. 09:52
A Magyar Pénztárgép Szövetség kutatása szerint a felhasználók 20 százaléka még mindig trükközne a pénztárgéppel, ha tehetné. A felmérésben kétszáz szervizest és viszonteladót kérdeztek meg az online pénztárgépek bevezetése óta szerzett tapasztalatokról. A szervizesek azt mondják, a kereskedők többsége belátta, hogy az online rendszerbe nem lehet észrevétlenül beavatkozni, azt pedig nagyon kockázatosnak tartják, hogy ne üssék be a vásárlásokat a kasszába.
Gazdaság » Világgazdaság Online
Külföld
hétfő, 2015. március 2. 09:46
Iszlamista merényletek veszélyére figyelmeztetett vasárnap a német belügyminisztérium, miután Brémában terrorellenes akciót hajtott végre a rendőrség.
Külföld » 168 óra Online
Hírek
hétfő, 2015. március 2. 09:46
„Nem volt köztudott, hogy képviselőtársunk fegyvereket gyűjt.”
Hírek » 168 óra Online
Tudomány
hétfő, 2015. március 2. 09:45
Veszélyes és gyakran halált okozó, bioterrorizmusra is felhasználható baktérium szabadult ki tavaly egy Louisiana állambeli főemlőskutató-központ szuperbiztonságosnak tartott laboratóriumából – jelentette helyi idő szerint vasárnap a USA Today című napilap.
Tudomány » Origo
Film
hétfő, 2015. március 2. 09:41
A KÉK - Kortárs Építészeti Központ 2015. március 5-8. között, hetedik alkalommal rendezi meg építészeti, urbanisztikai filmes seregszemléjét Budapesten. A fesztivált nyolc évvel ezelőtt a szervezők azzal a céllal indították útjára, hogy a kortárs építészet, urbanisztika és design legfontosabb kérdéseit a film médiumán keresztül hozzuk közelebb a közönséghez.
Film »

342 cikk | 13 / 18 oldal