Hírek - hétfő, 2015. március 2.

   

Sport
hétfő, 2015. március 2. 21:17
Közben eltelt több mint húsz év, Molnár Enikő pedig azóta is mozgásban van, ráadásul Sepsiszentgyörgy legkedveltebb tánctanárnője lett. Erről, illetve jövőbeli terveiről kérdeztük.
Sport » Erdély.Ma
Kultúra
hétfő, 2015. március 2. 21:15
Segít közelíteni az irodalomhoz, megérteni az adott alkotás, a művészet, a világ jelenségeit. Végső soron önmagunkat. A diákok vagy akár a tanárok számára is valós segítséget jelenthet egy-egy jó kézikönyv.
Kultúra » Erdély.Ma
Sport
hétfő, 2015. március 2. 21:08
A siker arra ösztönözte őket, hogy megegyeztek: ősszel folytatják. A Nyárádmentén zajló hétvégi székely futballtorna keretében Székelyföld labdarúgó válogatottjának idei terveiről és kihívásairól tárgyaltak a felek.
Sport » Erdély.Ma
Belföld
hétfő, 2015. március 2. 21:05
Megszavazta a bukaresti parlament hétfőn Eduard Hellvig európai parlamenti képviselő kinevezését a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) igazgatói tisztségébe.
Belföld » Erdély.Ma
Kultúra
hétfő, 2015. március 2. 21:02
Éveken át eltűntnek hitték a művész egyik festményét, amit decemberben egy FedEx csomagban találtak meg az USA-ban. A fodrász (La Coiffeuse) című képet 37 dolláros ajándékként adták fel egy karácsonyi üdvözlőlap kíséretében.
Kultúra » KultúrPart
Videók
hétfő, 2015. március 2. 21:00
A völgyesi Aranykalász Művelődési Egyesület csapata szerepelt legnagyobb sikerrel a szombaton este Oromhegyesen megrendezett Gazdag Ág népművészeti szemlén. A 27. alkalommal megtartott eseményen, amelynek témája ezúttal a népi gyógyászat volt, a magyarkanizsai község művelődési egyesületei mellett megjelentek a ludasi és a törökkanizsai műkedvelők is.
Videók » Tudósítók.hu
Külföld
hétfő, 2015. március 2. 20:58
Hétfő kora reggel egy férfi egy, az elnöki hivatalba szabályos belépővel rendelkező személy mögött próbált meg besurranni az őrzött területre, a Fehér Ház keleti szárnya és a pénzügyminisztérium közötti behajtónál.
Külföld » Erdély.Ma
Film
hétfő, 2015. március 2. 20:53
A hétvégét az Urániában töltöttük, és jobbnál jobb frankofón filmeket néztünk. Találkoztunk tehetetlen egyedülálló anyával, lázadó kamaszlánnyal, régi barátokkal egy havannai ház tetején, sőt, egy palesztin állatorvossal is.
Film »
Videók
hétfő, 2015. március 2. 20:38
A rendszeres szociális segélyben részesülők továbbra is leadhatják kérelmeiket a települési önkormányzatok hivatalaiban. Márciustól állami feladat lett az aktív korúak ellátása a folyósításhoz szükségek adatlapok leadása miatt azonban senkinek sem kell utaznia.
Videók » Tudósítók.hu
Kultúra
hétfő, 2015. március 2. 20:32
Életének 97. évében elhunyt Pál István tereskei pásztor, az utolsó magyar dudás, aki a furulya- és dudazenét még hagyományos környezetben, édesapjától és pásztortársaitól tanulta - közölte Juhász Zoltán népzenész.
Kultúra » KultúrPart
Gazdaság
hétfő, 2015. március 2. 20:31
Ugyan a szezonalitások alapján február messze nem a legerősebb hónap szokott lenni az ingatlanpiacon, a mögöttünk hagyott 28 napban mégis 10 ezer fölötti tranzakciószámot figyelt meg az egyik nagy ingatlanközvetítő.
Gazdaság » Menedzsment Fórum
Belföld
hétfő, 2015. március 2. 20:31
A magyar oktatók korábban levélben kérték az egyetem vezetőit, hogy vonják vissza a szavazásra bocsátott javaslatot, és keressenek olyan megoldást, mely összhangban van az oktatási törvénnyel.
Belföld » Erdély.Ma
Magazin
hétfő, 2015. március 2. 20:26
Megőrizte vezető helyét Bill Gates a világ leggazdagabb embereinek a Forbes magazin által hétfőn közzétett listáján.
Magazin » VajdaságMa
Külföld
hétfő, 2015. március 2. 20:13
A német Bild riporterének sikerült megszólaltatnia Anna Durickát, a péntek éjszaka megölt Borisz Nyemcov barátnőjét. A nő azt állítja, hogy az orosz hatóság nem engedi, hogy elhagyja Moszkvát.
Külföld » Erdély.Ma
Gazdaság
hétfő, 2015. március 2. 19:54
A külföldi vállalatok változatlanul bíznak a kínai üzleti környezetben a szigorodó szabályozással szembeni ellenérzéseik dacára is - derül ki dél-kínai amerikai kereskedelmi kamara (AmCham) rendszeres éves felméréséből.
Gazdaság » Világgazdaság Online
Film
hétfő, 2015. március 2. 19:50
A How To Get Away With Murderből ősszel képernyőre kerülhet a második évad.
Film » SG.hu
Gazdaság
hétfő, 2015. március 2. 19:49
Márciustól szigorították Romániában az adókerülők elleni fellépést, így a hatóságok bezárhatnak valamennyi olyan kereskedelmi egységet, amely nem ad nyugtát.
Gazdaság » AdóZona.hu
Számitástechnika
hétfő, 2015. március 2. 19:47
Olyan batár, hogy csak Rambo tudná kényelmesen viselni. Szerencsére találtunk egy gyönyörű okosórát is, ami egészen meglepő forrásból származik.
Számitástechnika » Origo
Turizmus
hétfő, 2015. március 2. 19:44
Az Ázsiából érkezett nő némi gondolkodás után felmászott a partra sodródott jéghegyre, és arcát a lemenő nap fényében fürdette. Én meg fényképeztem. Ez a pillanat örökre bennem maradt, hiszen mindezt a világ legnagyobb szigetének fővárosában, a grönlandi Nuukon éltem át. 72 óra a jégszigeten a tél kellős közepén, ahol beigazolódott Petőfi egyik sora: „Azért a víz az úr!”.
Turizmus » Origo
Saját Rovat
hétfő, 2015. március 2. 19:43
A szabadkai Zsinagóga teljes felújítását követően az irányításért és a használatért Szabadka város, a Szabadkai Zsidó Hitközség és a Magyar Nemzeti Tanács (MNT) felel majd – határozott ma Szabadka képviselő-testülete.
Saját Rovat » VajdaságMa

342 cikk | 2 / 18 oldal