Napló - Legtárgyaltabb cikkek

   

Történetünk
Fiam, Kovács Márton 16 éves, 16 hónapja küzd a Hodgkin limfómával. 2013. január 23-án kerültünk be Miskolcra a Gyermekkórházba rossz vérképpel, lázzal és egy mellkas röntgennel, amely mutatott valamit. Ott aztán gyors egymás utánban UH, CT, nyaki nyirokcsomókból biopszia és csontvelő biopszia. A miskolci labor nem tudott diagnózist felállítani, így Debrecenbe küldték a csontvelőt.
Találkozzunk 2014-ben!  Július 26 és 27-én!
Találkozni kéne, találkozni, örvendeni, ölelkezni, beszélgetni, nevetni nevetni nevetni. Július 26 és 27.  A találkozót Simmer Sanyibácsiék tanyáján fogjuk megtartani. Mindenki hozzon magával elegendő ételt, italt. A Simmer tanya Csongrádon van, a Szegedi úton. Ennivalót és egyebet a Csongrádi üzletekből is lehet vásárolni.
 
Elégedettség   2016-09-10 22:10:22, szombat     Mint a sziklán az egyszál virág, oly egyedül van,mégis virít, hinti az illatát szerteszét, küldi a biztató mosolyát. Halkan suttogja, nem volt ez így, sok virág vette hajdan körül, volt közöttük sok mogorva is, kiknek a léte ingerelte.
A 24 Törzsszövetség
A 24 Hun Törzsszövetség Az oldal egyes részeihez forrásként használtuk Molnár Gábor: "A palócok regevilágának vázlatos ismertetése" című írásának egyes részeit, amely az Arvisura 1998-as kiadásában szerepel. A 24 Hun Törzsszövetség fejlett és rendezett közösségi, társadalmi életforma volt. E rendszert Agaba főpap és fővezér építette fel.
Farsang
A farsang évenként ismétlődő, rövidebb-hosszabb ideig tartó időszak, amelyet évszázadok óta az evés, ivás, lakodalmak, disznótorok, jelmezes felvonulások jellemeznek. Az egyház az ördögök ünnepének tartotta és tiltotta, de gyakran a világi hatóságok se nézték jó szemmel a farsangi kicsapongásokat.
Ady Endre
  A  DÁL-KISASSZONYOK NÁSZA   Az volt a hír az Azov partján, Hogy Dál király vén csont és konok, De nincsenek szebb lyányok a világon, Mint a Dál-kisasszonyok. Szép úrfiak nyár-alkonyatkor Lóháton jöttek és hevenyén, Az Azov partján tengerbe, bozótba Belebámult száz legény. Nagy, jó, deli, magyar legények Bámulták a sűrüt és vizet.
Magyar Biblia és a Szent Korona
Magyar Biblia és a Szent Korona     Nem legendának szánom ezt az írást. Már ismert dolgokat raktam össze úgy, hogy annak a jövőre nézve is legyen üzente. A Magyar Biblia sokkal több információt hordoz a magyar régmúltról, és olyan korokban nyúlik vissza, amikor már az emberiségről beszélni szinte ugyanaz, mintha a magyarságról lenne szó és fordítva.
NÉMA FŐHAJTÁSSAL EMLÉKEZZÜNK  2001. SZEPTEMBER 11 - RE
NÉMA FŐHAJTÁSSAL EMLÉKEZZÜNK   2001. SZEPTEMBER 11 - RE   KEDVES BARÁTAIM! Tizenkét esztendővel ezelőtt borzasztó dolog történt, amikor esztelen gyűlölettől vezérelve az Egyesült Államokban, New Yorkban két eltérített repülőgép beleütközött a World Trade Center ikertornyaiba, valamint egy harmadik a Pentagonba.
Töklámpás készítése
blog »
"Itt van az ősz itt van újra..." szépségét felfedeztük Bencével. Vettünk egy kissebb tököt és elkészítettük első töklámpásunkat. Próbáltam a figurát mosolygósra venni, nehogy megijedjen Bence tőle éjszaka, mert nem tudtam rábeszélni, hogy kint legyen az ablakban, minden áron az ő szobájában kell lennie.   Nagy élmény volt a töklámpa készítése.
Jégpályák
A Városligeti Műjégpálya 1870. január 29-én kezdte meg a korcsolyázó tömeg fogadását, mikor is Rudolf koronaherceg ünnepélyesen megnyitotta kapuit. A jégpálya megnyitását az 1869.