GYERMEKKLUB: SZÁRAJ ÉS HÁGÁR


GYERMEKKLUB: SZÁRAJ ÉS HÁGÁR

GYERMEKKLUB: SZÁRAJ ÉS HÁGÁR

 

Kedves Gyerekek!

Már sok bibliai személlyel találkoztunk és ismerkedtünk meg az eddigi Gyermekklubbok alkalmain.

Így beszéltünk már az ember teremtéséről, megismertük Ádámot és Évát, hallottunk bukásukról is. Megismertük az első testvérpárt, Kaint és Ábelt is, valamint az első testvérek közötti veszekedésről és gyilkosságról is beszéltünk. Aztán az első bűnesetet követte a többi, és az emberiség nagyon utálatos lett a sok gyilkosság, vérontás miatt Isten szemében. Ezért Isten elpusztította a tökéletesen megteremtett, de az emberi bűnnel elrontott világot. Mivel Nóé egy istenfélő ember volt, ezért őt és családját Isten megmentette az özönvíztől egy bárkában.

Aztán kiderül, hogy még Nóé és leszármazottai sem tökéletesek. A Bábel tornya egy olyan építmény lett volna, ami az emberi büszkeség és dicsőség fellegvára akart lenni, de Isten ezt megakadályozta, összezavarta a nyelvüket, és szétszórta őket. Azóta van annyiféle nyelv.

Ezt követően Isten egy embert választ ki magának, és elhívja, hogy járjon vele, kövesse őt, és menjen arra a földre, amelyet mutat majd neki. És Ábrahám elindul, mert hitt Istennek, és engedelmeskedett. Ábrahámnak is sok bukása volt, de Istennel járt, újra és újra visszafordult Istenhez, ezért Isten Ábrahámot barátjának tartja.

Isten szövetséget köt vele, és azt ígéri, hogy gazdagon megáldja őt és utódait. Igen ám, de Ábrahámnak nincs gyermeke és már vén is, több mint 90 éves. Ekkor születik a zseniális ötlet, hogy hogyan lehet mégis utód… Látni fogjuk szombaton, hogy nem éppen a legjobb ötlet volt ez.

Felhívjuk a figyelmeteket arra is, hogy az eddig átvett bibliai történetek alapján az év vége felé szervezni fogunk egy BIBLIAI VETÉLKEDŐT IS!

Gyertek a GYERMEKKLUBBOKRA és olvassátok ezeket a történeteket!

Szeretettel várunk 2012. március 3-án szombaton 10-14 óra között a márciusi GYERMEKKLUBRA a Belvárosi Református templomba (Mária téri templom)!

 

 Az eddig átbeszélt bibliai történetek, igehelyekkel együtt:

·  1. Teremtés – 1Mózes 1 – 2

·  2. Az Édenkertben – 1Mózes 2

·  3. Bűneset – 1Mózes 3

·  4. Kain és Ábel – 1Mózes 4,1–16 (17–26)

·  5. Kain és Sét utódai; Nóé bárkát épít – 1Mózes 5 – 6

·  6. Az özönvíz – 1Mózes 7 – 8

·  7. A szivárvány; Nóé részegsége – 1Mózes 9

·  8. Bábel tornya – 1Mózes 11

·  9. Abrám elindul Kánaán földjére – 1Mózes 11,26 – 12,9 (ApCsel 7,2–7)

·  10. Abrám Egyiptomban – 1Mózes 12,10 – 13,4

·  11. Abrám és Lót – 1Mózes 13,1–18

·  12. Abrám megmenti Lótot – 1Mózes 14

·  13. Isten szövetséget köt Abrámmal – 1Mózes 15

·  14. Száraj és Hágár – 1Mózes 16

 


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. február 29. Szerkesztette: Demeter Sándor
Nézettség: 1,369


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: