VAJON KI A MATEMATIKAI ANALFABÉTA?


VAJON KI A MATEMATIKAI ANALFABÉTA?

 

 

 

 

 

 

 

 

VAJON KI A MATEMATIKAI ANALFABÉTA?

 

    2022 – ben volt a legújabb Népszámlálás Magyarországon, amelynek eredménye a következő a közzétett számadatok alapján, (2022.02. 16. a Pénzcentrum közlése) ami még nem teljesen végleges:

 

9 millió 604 ezren vagyunk.

 

A hatalmi gépezet úgynevezett Nemzeti Konzultációnak csúfolt, 2,7 milliárd forintba került akármit, a lakosság közül, kerekítve, 1, 4 millió ember küldte vissza. Nem tudhatjuk, hogy ebből mennyi ember értett egyet az EU szankciók jogosságával vagy jogtalanságával.

Ettől függetlenül a Kormány már 2023 januártól, függetlenül az országban óriásplakátokon és az összes írott, rádiós és tévés birodalmában, fizetett hirdetésekben szajkózza folyamatosan a mai napig, szó szerint azt hazudva, hogy:

 

„A magyarok döntöttek:

97% NEM

A SZANKCIÓKRA”

 

Gyulán élek már 11. éve és akárhányszor lemegyek a közeli sarki boltba, nem messze tőle ugyanez a plakát fogad és a legújabb gyulai Hírlap (március 12.) megjelent számában is egész oldalas hirdetésben ez olvasható.

   1978 – ban felnőttfejjel érettségiztem és nem szégyellem, hogy matematikából gyengécskére jeleskedtem, azaz 2 – es lett az eredményem, mert valahogyan nem tartozott a kedvenc tantárgyaim közé az a szint, ahogyan követelték. Ettől függetlenül tudok számolni, amit kell és a százalékszámításnál sem jövök zavarba.

Az úgynevezett, rendszer váltásnak csúfolt időszak után dolgoztam betanított vízvezeték szerelőként 1,5 évig Bakos Pista Barátomnál Zircen és ha valamit ki kellett számítani, tréfásan szoktam mondani, hogy Te jobban értesz hozzá, ötös voltál matekból, ahova jártunk annak idején. Pista válaszára szó szerint emlékezem, mert ez volt:

-Bálint, ez nem matematika, csak elemi számtan!

   Kérdezem a tekintetes, vármegyés uraságoktól kezdve egészen a Karmelita Kolostorban pöffeszkedő hatalmasig, hogy milyen matematika professzor számolta ki azt, hogy az 1, 4 millió konzultációs válasz mióta tükrözi az összeszámolt lakosság 97% - át a 9 millió 604 ezer fő közül?

 

AKKOR MOST KI A MATEMATIKAI ANALFABÉTA?

 

A 9 millió 400 ezer lakos Magyarországon, vagy az 1,4 millió konzultációs ívet kitöltő és azt a hatalmi gépezet az összes lakosságnak betudó része között kitevő óriási különbséggel rendelkező, velük mindent elhitetni próbáló gazemberek tömkelege?

Tényleg nem szégyellik magukat ezek a pökhendi alakok odafent a hatalmi gépezetben és ennyire lenézik a lakosság nagy részét és el próbálják hitetni velünk mindazt, amit egy kisiskolás is könnyűszerrel meg tudna cáfolni, mert ehhez nem kell még érettségi sem, uram bocsá diplomás gazember, akik ott pöffeszkednek a hatalomban és annak közelében. Ráadásul mindezt teszik álkeresztény köntösbe burkolódzva.

 

 

Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)

 

Gyula. 2023. 03. 12. Vasárnap Délelőtt 9:44

 

 


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2023. március 12. Szerkesztette: Nagy Bálint
Nézettség: 136


   







Tetszik 1 Nagy Bálint kedveli
Nagy Bálint




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: