Magyar hírességek - Képzőművészek - Festőművészek

   

Benedek Eszter
Esztergomban születtem és jelenleg a várostól nem messze, egy Duna parti kis településen lakom. A közgazdasági szakközépiskola után először külkereskedelmet tanultam, majd a veszprémi Pannon Egyetemen végeztem közgazdászként. Szakterületem a turizmus, melynek köszönhetően az elmúlt években lehetőségem nyílt rengeteg érdekes embert megismerni.
 
(1631, Lübeck - 1690, Regensburg)   Apja és fivérei is festők voltak. 1655-ben Itáliába indult tanulmányútra. Bécsben kanonok bátyja révén megismerkedett Nádasdy Ferenccel, aki Magyarországra hívta. Itt készült arcképei közül Nádasdy és felesége, valamint Esterházy Pál képmása maradt fenn. Leginkább a spanyol udvari arcképfestészet hagyományát követte.
Benke Rita
Hitem szerint a Szeretet az élet alapelemeinek egyike és egyben mozgatórugója is.
Benkhard Ágost
(1882, Budapest - 1961, Budapest)   Festő. Tanulmányait a budapesti Mintarajziskolában s a Rajztanárképzőben Zemplényi Tivadar növendékeként kezdte, majd Nagybányán Hollósy Simonnál folytatta s Budapesten Szablya-Frischauf Ferencnél fejezte be. 1904-ben olaszországi tanulmányutat tett. 1905-ben szerepelt a Műcsarnokban először nyilvánosan.
Benkő Ede
Festőművész, restaurátor   1961 február 03-án születtem Várpalotán. Műszaki pályát választottam, ugyanakkor a kezdetektől fogva alkotok. Először elkötelezett grafikusnak indultam, mesterem Mészáros Imre (grafikus művész), majd érettségi után a színek sodrásába kerülve olajjal festeni kezdtem. Ebben az időszakban Szikora Tamás festőművész volt az instruktorom.
Benkő György
A kárpátaljai Beregszászon született. 1967-1971 között végezte el az Ungvári Iparművészeti Szakközépiskolát. Mesterei: Petky Sándor, Demigyuk Viktor, Horváth Anna voltak. 1974-től vesz részt megyei tárlatokon; 1991-től tagja a Kárpátaljai Magyar Képző- és Iparművészek Révész Imre Társaságának; 1993-tól pedig a Magyar Képzőművészeti és Iparművészeti Társaság tagja.
Benyó Piri
Gyermekkorom óta folyamatosan rajzolok és festek. Tanáraim már korán pártfogásukba vettek, melyért máig köszönettel tartozom nekik. közülük Gopcsa Paula festomuvész volt rám a legnagyobb hatással. Neki köszönhetem, hogy a világot ma már a saját szememmel merem látni és láttatni. 1990-tol 1994-ig a Németországi Heilbronnban folytattam tanulmányaimat.
Bér Dezső
(Kalocsa, 1875. április 10. – Budapest, 1924. október 7.) magyar festő, grafikus, karikaturista és plakáttervező.  Budapesten megkezdett jogi tanulmányait két év után abbahagyta, majd 1894-től a Képzőművészeti Főiskolán tanult. 1898-tól 1901-ig a Mintarajziskolában Székely Bertalan, Balló Ede és Hegedűs László tanítványa volt.
 
  (1882, Budapest - 1943, Budapest)   Szobrász, a század első évtizedeiben tevékenysége nagymértékben hozzájárult az éremművészet széles körben való népszerűsítéséhez. Az előlapokon erőteljes plasztikájú, jellegzetes portrékat mintázott, hátlap-kompozíciói között pedig nem egy kivételesen gyönyörködtető megoldás akad.
Bérces Katalin
33 éves Hatvanból. Gyermekkorom óta érdekel a képzőművészet. Az igazi ihlet később jött, valamikor kislányaim születésekor. Először pasztellkrétával készítettem képeimet, néha temperával, de igazán az olajat szeretem. A házak, tájak művészi megörökítése érdekel igazán, de csendéleteket is készítek szívesen.

1238 cikk | 21 / 124 oldal