Kedves barátaim! Újságírói pályám során rengeteg érdekes emberrel találkoztam és sok különös emberi sorssal, élettörténettel (vidámakkal és tragikusakkal), gazdagodtam. Persze nekem is megvan a magamé sok izgalmas történettel, melyeket úgy gondoltam meg kell osztanom másokkal is. És persze van néhány fantázia-szülte alkotásom is. Így jöttek létre a novelláim, karcolataim, elbeszéléseim, amelyeket most megosztok Veletek, hogy nevessetek és sírjatok rajtuk vagy okuljatok belőlük.

 
vasárnap, 2012. augusztus 5. 14:47, Nézettség: 800

Gyönyörű lány volt. Kicsit kreolos bőr, sárgászöld szempár, ami mögött mintha mindig egy pici villanykörte égne és átvilágítaná. Finom arcocska, szép rajzú ajkak, gesztenye vörös haj, szép ívű nyak. Egy szó mint száz, még a nők is megcsodálták, ha betértek hozzá, nem csak a férfiak. Beatrice egész nap a pult mögött ült egy apró dohányárudában.

kedd, 2012. augusztus 28. 16:01
Ágicám! nagyon megható még a szemem is könnybe lábadt!
kedd, 2016. szeptember 20. 18:23
Nagyon szomorú de sajnos sok ilyen van az életbe .
vasárnap, 2012. augusztus 5. 14:47, Nézettség: 879

A levegő hűs volt és fenyőillatú. A közeli patakból mohás arcú kövek kandikáltak elő. Nagy szemű, fekete szedrek pislogtak a szúrós indák ölelésében. Az ösvényen piros szoknyás leány lépkedett előttem, cserépkorsóval a kezében. A nap megvillant az edény zománcán és visszaverődő fénye fehér pillangóként szálldosott az öreg sziklafalon.

hétfő, 2016. szeptember 19. 23:36
Nagyon tetszett ez a kis történet szép volt és egyben szomorú is .

kedd, 2016. szeptember 20. 11:12
Ágicám, most olvastam el e kedves történetet, igen tetszett, szép és kissé szomorú is, nagyon köszönöm ez elbeszélést! Puszim: Rózsa.

kedd, 2016. szeptember 20. 11:59
Ágicám!Széééééép történet.
vasárnap, 2012. augusztus 5. 14:46, Nézettség: 732

Már napok óta iszonyú és megmagyarázhatatlan hideg didergette a lelkemet és úgy fonta körül, mint kígyó az áldozatát. Valami nem volt rendben velem és ezt már elég régen éreztem, ezért próbáltam megmagyarázni, illetve megkeresni az okát.

hétfő, 2012. szeptember 17. 14:09
Nagyon tetszik.Az élet írja legjobb történeteket.
vasárnap, 2012. augusztus 5. 14:45, Nézettség: 748

  A lakás nem volt ugyan tágas, és akik előttük laktak benne igencsak elhanyagolták, de kemény munkával sikerült rendbe tenniük. Boldogok voltak, hiszen nem minden ifjú pár mondhatott magáénak saját otthont. Még csak két éve hagyta maga mögött a falut, de mintha száz év telt volna el azóta.

vasárnap, 2012. augusztus 5. 12:57, Nézettség: 790

(Részlet a Mámikák szűzmáriái c. regényemből)   A tizenötödik szülinapomon elköltöztünk a Ligetből. – Ó, istenem -, fohászkodtam egy nagyot -, miért nem lehet a liget szépségét, hangulatát, illatát is befőttes üvegbe zárni és magunkkal vinni, úgy mint a barack vagy körte kompótokat, hogy ízlelgethessem, szagolgathassam, ha elfog utána a vágy.

vasárnap, 2012. augusztus 5. 12:56, Nézettség: 840

A ligeti utca ahova költöztünk, olyan szűk volt, hogy amikor egy este felkiáltottam: „Fogtam egy büdös nagy bolhát”, nagyi ijedten nézett a szemközti házra és így szólt: - Máskor halkabban beszélj, nem kell tudják Weiszék, hogy nekünk bolhánk van! De nem a bolha és a szűk utca, még csak nem is Weiszék izgattak engem, hanem Makranciné, a jobboldali szomszédunk, akit valami borzon...

vasárnap, 2012. augusztus 5. 12:55, Nézettség: 762

Olyan tizenkét éves formának tűnt míg közelebb nem jött. Akkor már tisztán látszottak fakó arcán az öreges vonások és a szürke árnyak a szeme alatt. Bizonytalanul tekintett a világba. A hajába ősz szálak vegyültek, de még így sem lehetett megállapítani a korát. Épp úgy lehetett tizenkét, mint harmincöt éves. Gyuluka furcsa és számunkra érthetetlen dolgokat művelt.

vasárnap, 2012. augusztus 5. 12:55, Nézettség: 684

Tompa szürke volt az ég és tejfehér a föld, a fák dermedt fekete árnyak, sehol egy apró színes folt, a sötét palástos pap pedig az istenért sem bírta abbahagyni véget nem érő beszédét, amit láthatóan egyedül csak ő élvezett. Villogott a szeme, hadonásztak hosszú karjai, érces hangja tőrként döfködte a szívemet. A gyerekek úgy szorították a karomat, hogy teljesen elzsibbadt.

vasárnap, 2012. augusztus 5. 12:54, Nézettség: 726

Egyelőre semmi sem történt, csak a végtelen zöld hullámzott a szélben. Az égen csábító fagylalt gömbök úsztak hatalmas tejszínhab dísszel a kobakjukon. A Nap unottan és kedvetlenül olvasztgatta őket, mint aki már rég megcsömörlött a hasonló édességektől és valami komolyabb falatra vágyik .

vasárnap, 2012. augusztus 5. 12:54, Nézettség: 726

A tiszteletes asszony belenézett a tükörbe és akkorát ordított, hogy a veres kandúr ijedtében nekiugrott az ablaknak, körmeit beleakasztva az ott függő elsárgult kartonlapba, melynek utca felőli részén a következő szöveg állt piros betűkkel: BORDÉLY Hogy mit keresett a tiszteletes felesége éppen itt? Csak új frizurát akart csináltatni magának.

65 bejegyzés | 2 / 7 oldal