Szabó Sándor Pipo
 

Fotó megjegyzések

Festmények Képek Fotók Pásztor János
vasárnap, 2013. március 17. 19:14
"A bölcsesség kezdete az Úrnak félelme'"
/ remélem jól idéztem, :) /
Szabó Sándor Pipo
vasárnap, 2013. március 17. 23:39
"A bölcsesség kezdete az Úr félelme."
Példabeszédek, 1,7. és Zsoltárok, 111,10. (Káldi-Neovulgáta) "A bölcsesség kezdete az Úr félelme, s a Szentnek ismerete okosság..."
Pédabeszédek, 9,10 És mert a bölcsesség a látható, tapasztalható világ mögötti-fölötti okokat keresi, magától értetődő módon jut el a végső okhoz, Istenhez. Bölcs az, aki többet tud, mint amennyit megtanult, a tudását transzcendens módon kezeli, higgadtsággal, megértéssel, irgalommal és szelídséggel. A bölcsesség mindig számításba veszi az emberi mivoltunkból fakadó következményeket, akkor is, ha azok néha irracionálisak. Ezért az okosság elvan Isten nélkül, a bölcsesség soha.
Festmények Képek Fotók Szabó Sándor Pipo
vasárnap, 2013. március 17. 19:31
Shakespeare.

Szerelmes szonettjeiről kiderült, hogy egy férfihez írta őket. A hajlamát a világirodalomba is becsempésző deviánstól semmi jót nem lehet várni. Állítólag! Hisz azt mondják a homofóbok, hogy félresikeredett korcs minden homo szexuális. Reméljük, a Rómeó és Júliát is hamarosan betiltják, hiszen bűnös kéztől jó nem származhat. Valóban úgy gondoljátok hogy értéktelen ember volt?
Festmények Képek Fotók Szabó Sándor Pipo
vasárnap, 2013. március 17. 19:22
Mednyánszky László (1852-1919) Munkács vidékéről (Itató), 1891 Olaj, vászon, 114x201 cm Jelezve jobbra lent: Mednyánszky. Sokak szerint, mivel saját neméhez vonzódott, egy selejtes, félresikeredett korcs, egy emberellenes deviáns.

A felvidéki származású festő ugyan képei árából rászorulókat segített, de ez ne tévesszen meg senkit. Az se, hogy a Feszty-körkép megfestésében is segített. Bűnös kéztől jó nem származhat. Igaz?

Szerencse, hogy a szlovákok szintén megpróbálják saját festőjükként eladni a magyar anyanyelvű művészt. Vitatkozni nem kell velük, vigyék a tótok a bűnös deviánst! Aki borzadni akar, még láthat néhányat az emberiségellenes festő képeiből. Mielőtt kijelentéseket tesztek, és általánosítotok, mások felett ítélkeztek, nem ártana előtte egy kicsit elgondolkodni!

Íme a sokak szerint félresikeredett korcs borzalmai:

www.google.hu/search?q=medny%C3%A1nszky&hl=hu&client=firefox-a&hs=wPi&rls=org.mozilla:hu:official&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=2K0ATqjxGNDrsga-pIWxD
2013 Március 15. Az összefogás napja a megosztottság helyett Szabó Sándor Pipo
vasárnap, 2013. március 17. 01:35
Egy ilyen nehéz helyzet kellett az országnak, hogy eltörölje azokat a mostani korra jellemző mocsok rendezvényeket amiktől már évek óta hányni lehet, mert ömlik a TV-ből a tüntetés, lázadás, anyázás, köpködés, bekiabálás.
És most nem számított hogy fideszes, szocialista, buzi, cigány, magyar, zsidó, osztrák, egyszerűen csak emberek voltak, akik segítettek egymáson.
Az ellenségeskedés helyett összefogás, segítségnyújtás önzetlenül az ország minden részén, jöttek Ausztriából hókotrók és mentők, igazi jóleső érzéssel emberek ezrei együtt dolgozva a jó ügyért, akik semmit nem vártak el a másiktól, csak segíteni akartak és sikerült is nekik.
Hihetetlen, hogy ennyi ember vette a fáradtságot és eszközöket ragadott, vagy csak teát, élelmiszert vitt ki azzal segített, ez felemelő érzés és annyira jó!
Nemzeti ünnepünk a népről, az összefogásról kell hogy szóljon, és ne a szándákosan uszító politikai helyzetből és megosztottságból táplálkozzon. Tiszteljük egymást, mert egymás nélkül nem megy!
Jeney Zsolt
vasárnap, 2013. március 17. 06:51
Hát ez aranyos! Pipo barátunk szeme örvendezve legel a katasztrófán. Én szívesebben néztem volna egy szép ünnepi megemlékezést tavaszi verőfényben. Mellesleg az ország gyöngyei már akcióba is léptek a kidőlt villanyoszlopok mentén, "mentik" a kábeleket: kuruc.info/r/20/109403
A székelyek nem hátráltak meg, a Nyergestetőn a havazás ellenére is ünnepeltek: www.facebook.com/photo.php?fbid=363891030393283&set=a.131097393672649.25448.100003171677841&type=1&ref=nf
Szabó Sándor Pipo
vasárnap, 2013. március 17. 14:44
Rossz az, aki rosszra gondol, nem örvendeztem a katasztrófán, nem kell kiforgatni a dolgokat, főleg nem az érzelmeimet. Szándékom a tájékoztatás, a sok ezer ember elmondásai alapján, kiket megérintett az egymásról való önzetlen gondoskodás, összetartozás érzése, s tettekben meg is nyilvánult.

Lehet, hogy vannak közöttünk olyanok, akik el sem merik hinni, hogy ilyen összefogásra képesek az emberek, de a mostani rendkívüli március 15-én hogyan lehet emberségből, együttérzésből példát mutatni és összefogni, segíteni. Az autópályák környéken élők, a helyi szervezetek ezekben a nehéz órákban emberségből, helytállásból vizsgáztak: mégpedig jelesre!
Gero Tibor
vasárnap, 2013. március 17. 17:11
::)! Mint irtad, "Tiszteljuk egymast, mert egymas nelkul nem megy"!

Tokeletes fogalmazas es egyertelmu igazsag, Pipo!
Bognár Hajnalka
vasárnap, 2013. március 17. 18:41
Igazad van Pipó! Nekem is ez volt a meglátásom, március 15. most valóban az összefogásról szólt.
2013 Március 15. Az összefogás napja a megosztottság helyett Gero Tibor
vasárnap, 2013. március 17. 11:24
Ez mar hofuvas!
Festmények Képek Fotók Szabó Sándor Pipo
péntek, 2013. március 15. 19:26
A szabadságharc évfordulóján osztrák hókotrók és mentők oszlopokban, tucat számra lépik át a magyar határt, hogy segítsenek a bajba jutottakon és letakarítsák a magyar utakat. 2013 Március 15.
Gero Tibor
szombat, 2013. március 16. 18:46
Ez a felvetel ugy tunik, mint egy repteri kifutopalya?
Szabó Sándor Pipo
vasárnap, 2013. március 17. 00:11
Nemsokára felteszem az összes képet az eseménnyel kapcsolatban, nagyon sokan segítettek a munkálatokban, emberi önzetlenségből.

Magyarországon, egyre többen a nemzeti ünnepet, az emberi összefogás példájaként kezdik emlegetni. A sors úgy hozta, hogy nem az egymásra mutogatás és az ellenségeskedés kapott hangsúlyt mint ünnep, hanem az összefogás.
Univerzum Szabó Sándor Pipo
csütörtök, 2013. március 7. 18:40
Lezuhantunk.... ketten éltük túl....ez nem gyakorlat, ez egy egyes fokozatú zárt bolygó. Itt minden veszély valódi. Itt minden élőlény számára a zsákmány az ember. Itt minden rossz döntés, az életünkbe kerülhet. Ha ki akarsz jutni innen, gondolj arra, hogy a félelem nem valóságos. Félre ne érts! A veszély, az valódi! De a félelem, rajtunk múlik. Tudod hol vagyunk? EZ A FÖLD!
Univerzum - Eszkimó-köd (más néven NGC 2392 vagy Caldwell 39) Szabó Sándor Pipo
csütörtök, 2013. március 7. 11:30
Az Eszkimó-köd (más néven NGC 2392 vagy Caldwell 39) egy planetáris köd a Gemini (Ikrek) csillagképben, távolsága 5000 fényév. A ködöt William Herschel német-angol csillagász fedezte fel 1787. január 17-én.

Elnevezését annak köszönheti, hogy egy földi telepítésű távcsővel szemlélve egy szőrmés eszkimócsuklyára emlékeztet a köd. Az objektumot a középpontjában lévő csillagból sugárirányban kifelé mozgó anyagból álló gyűrű övez. Ezek a gyűrűk mindössze néhány ezer éve váltak le a vörös óriás fázisban lévő csillagról, aki mérete miatt nem tudta megtartani külső burkait. A köd különböző kémiai elemeit is meg tudjuk határozni: a vörös a nitrogénnek, a zöld a hidrogénnek, a kék az oxigénnek, a lila pedig a héliumnak felel meg.
Univerzum - Homokóra-köd (Hourglass Nebula)  MyCn18 Szabó Sándor Pipo
csütörtök, 2013. március 7. 11:23
A Homokóra-köd, ( Hourglass Nebula) A planetáris ködök közé tartozó MyCn18 jelű ködösség egy csillag élete végén keletkezett anyagfelhő, amely tőlünk 8000 fényév távolságban található. Az objektum alakját gyorsan áramló csillagszél okozza, amely egy lassabb gázáramlással ütközött. Utóbbi az égitest egyenlítői síkjában volt a legsűrűbb, ezért arra merőlegesen két hatalmas kúp alakjában tudott távozni - létrehozva a homokóra formát.

A közel egy fényév átmérőjű alakzat közepén lévő fényesebb objektum maga az élete vége felé járó csillag és közvetlen környezete, ahol sajátos alakban ledobott anyag alkot gyűrű formát. A planetáris ködök azért fontosak, mert az általuk a csillagközi térbe kilövellt anyagban távoznak el a csillag belsejében keletkezett nehéz elemek (például oxigén, szén) egy része, melyek később akár bolygók anyagát alkothatják.
Univerzum -  Rák-köd Crab Nebula (Messier 1, M1, NGC 1952) Szabó Sándor Pipo
csütörtök, 2013. március 7. 11:11
A Rák-köd (Messier 1, M1, NGC 1952) szupernóva-maradvány a Bika csillagképben. 1054-ben kínai és arab csillagászok megfigyeltek egy 23 napon át szabad szemmel is látható szupernóvát (SN 1054); ennek a maradványa a Rák-köd. Nevét onnan kapta, hogy az 1844-ben Lord Rosse által készített rajzon nagyon hasonlított egy rákra, azonban amikor később nagyobb távcsövekkel is megvizsgálták, akkor egészen másmilyennek tűnt, de addigra már rögzült a Rák-köd elnevezés.

6500 fényév távolságra fekszik a Földtől, átmérője 11 fényév és másodpercenként 1500 km-rel növekszik. Központjában egy 16m fényességű neutroncsillag (pulzár) található, melyet 1968-ban fedeztek fel. Ez másodpercenként 30-szor fordul meg a tengelye körül, és rendkívül erős rádióhullámokat bocsát ki magából. 1969-ben ezt a villogást az optikai tartományban is kimutatták.
Festmények Képek Fotók Szabó Sándor Pipo
vasárnap, 2013. február 24. 13:55
Látod, mások azért imádkoznak, hogy csak még 1 napot túléljenek, mert olyan nehéz körülmények között vannak, hogy mindaz, ami Neked van, az nekik nincs, csak ÁLOM ...
Bognár Hajnalka
szerda, 2013. március 6. 18:17
Milyen igaz. Ma egy 94 éves nénivel beszélgettem, és szóba jött, hogy milyen nehéz sorsok is vannak. Fogalmunk sincs róla, hogy némelyik ember milyen körülmények közt él, mit kell átélnie. Azt mondta, ha a lánya néha elkezd panaszkodni, akkor mindig szól neki, hogy ne panaszkodjon, mert másoknak lehet hogy sokkal rosszabb élete van. Ami nekünk van, az talán másoknak csak álom...
Festmények Képek Fotók - Szonja Szabó Sándor Pipo
szerda, 2013. március 6. 16:08
‎"Ha a gyereket folyton bírálják, a lenézést tanulja. Ha a gyerek állandó gyűlöletben él, a háborút tanulja. Ha a gyereket mindig gúnyolják, a félénkséget tanulja. Ha a gyereket folyton megszégyenítik, a bűntudatot tanulja. Ha a gyereket tolerancia veszi körül, a türelmet tanulja. Ha a gyereket folyvást biztatják, a bizalmat tanulja. Ha a gyereket biztonság veszi körül, a hitet tanulja. Ha a gyerek teljesítményét elismerik, a megbecsülést tanulja. Ha a gyerek jórészt helyesléssel találkozik, önmaga szeretetét tanulja. Ha gyereket elfogadják, és barátságos légkörben él, megtanulja szeretni a világot. A gyerekek azt élik, amit tanulnak!" Robert Fisher

585 megjegyzés | 10 / 30 oldal