Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Szilveszter

Szilveszter


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 275x183 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. július 29. 08:45
Tudom,kinek hitem! - Az év utolsó estéje - mert tudom,Kiben hiszek és meg vagyok győződve,hogy Neki van hatalma arra,hogy a rám bízott kincset megőrizze ama napra.2Timóteus 1,12
Hány ember gondolkozik úgy,hogy hit dolgában nem tudhatunk semmi bizonyosat!Mintha bizony a keresztyénség csak homályban való tapogatózás lenne. Szinte megdöbbentő,hogy vannak templomot szerető,egyházukat támogató buzgó reformátusok,akik egyenesen kétségbe vonják,ha szóbeszéd közben előjön,hogy bűneink bocsánatáról és üdvösségünkről tudhatunk valami bizonyosat.Annyit hajlandók tehát megengedni,hogy mindezek felől lehetünk jó reménységben,de bizonyosságról beszélni,szerintük felfuvalkodás.
Hát kedves olvasóm,ha te is így gondolkoztál volna eddig,jöjj és fogadd el a jobb belátást ma,az év utolsó esztendején és jer a süppedő talajról a kősziklára.Nézd,Pál apostol nem az"azt hiszem"és "úgy gondolom" homályában tapogatózik,hanem így mer szólni:"Tudom"
És megújul előtte a múlt,ama nagy forduló ott a damaszkuszi úton. Mikor először
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. július 29. 09:17
borult oda Jézus lábai elé alázatos engedelmességgel:"Mit akarsz,hogy cselekedjem!"...És végig néz azon a nehéz fájdalmakban,tövisekben gazdag úton,melyen eddig vezette az Úr.Szüntelenül ott érezte maga mellett mennyei Urát.Az Ő erős keze tartotta meg,ha ingadozott,az Ő bátorító szava egyenesítette fel,ha elcsüggedt,az Ő Lelke árasztotta szívébe a világosságot.Ó,micsoda világosság volt az:Tudom,kinek hittem!Tudom,hogy életemet annak a Megváltónak a kezébe tettem,Aki érettem is áldozott a keresztfán,Aki az én bűneim bocsánatáért is vérzett,Aki az én üdvösségemet is elkészítette.
Tudom,hogy az Övé vagyok,nem szakít el Tőle semmi sem!Boldog az,aki így tud szólni az esztendő utolsó napján.Ez a bizonyosság zálog a jövendőre.Aki eddig segített,velem marad ezután is.Paizs és páncél az Ő hűsége!
Az Úr ide akar eljuttatni téged is,az Ő kebelére akar vonni,hogy életed minden napján és majd egyszer ott a halállal szemben is nyugodt lélekkel mondhasd el :Tudom kinek hittem!
Buzgó hálaadással borulok Eléd,örökkévaló
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. július 29. 09:34
Isten,kegyelmes Atyám,a Jézus Krisztusban! Ismét egyik esztendő tellék el a mulandóságnak.A haldokló esztendő utolsó órái hálaadásra és magamba szállásra hívnak,Hálát adok ez esztendőnek minden drága ajándékáért,melyekkel - méltatlan létemre - kegyelmesen elhalmoztál. Menyi jót vettem,miket meg sem láttam,és így meg sem köszöntem. Áldott légy Édesatyám,hogy meghosszabbítottad a kegyelem idejét felettem is és megtartottad életemet.Ó,mennyi bűnnel szomorítottam ez esztendő folyamán a hűséges atyai szívedet.Alázatosan kérlek: Bocsásd meg bűneimet és fedezz be Jézusom érdemével.Vezess át kegyelmesen az új esztendőbe és újíts meg engem is,hogy hűbb engedelmességgel,éberebb vigyázással,több hálaadással,odaadóbb szeretettel szolgáljam Felségedet.Igédet jobban szeressem,szent házad látogatását hívebben gyakoroljam,enyéim gondját nagyobb hűséggel hordozzam!Hadd legyek,édes jó Atyám alkalmasabb szent ügyed szolgálatára,mint eddig volta.Kegyelmedbe ajánlom drága szeretteimet, házamat és hazámat.Dicséret,dicsőség,
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. július 29. 09:35
tisztesség és hálaadás térjen háromszor szent Nevedre,Ámen.

Üzenet írása