Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Szilveszter

Szilveszter


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 274x184 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. július 21. 17:32
Szilveszter - Kinek a keze tette? - Ne gondolkodj tehát így:Az én erőm és hatalmas kezem szerezte nekem ezt a gazdagságot! 5 Mózes 8,17
Hogyan értékeljük egy esztendő eseményeit?Van,aki dicsekszik:ezzel a két kezemmel szereztem mindent.Van,aki panaszkodik:Miért próbált engem Isten,miért nehezedett rám a keze?S van aki panaszkodva dicsekszik.
Isten ezt mondja:Ne gondolkozz így,mert ez felszínes és hamis megállapítás!Hiszen már az is Isten ajándéka volt,hogy adott neked két munkáskezet,adott munkát,a munkádra áldást.Isten sorolja a népnek: Kinek a keze szabadított ki Egyiptomból,ki választotta ketté a tengert,ki táplált éveken a pusztában,ki vezetett el az ígéret földjének a határához?Egyedül Isten hatalmas keze.
Aki ezt nem látja,hamisan ítéli meg a múltat.A jót magának tulajdonítja,a rossz miatt Istent vádolja.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. július 21. 17:42
Nem látja,hogy minden jót Istentől kapott ajándékba,s Isten még a próbákat is a nép javára használta fel.Biblia azt írja,hogy még a jó cselekedeteket is Isten készíti el nekünk,hogy azokat megtehessük.Egyedül Őt illeti a dicsőség.
Aki ezt nem látja,árt magának a jelenben.Mert aki magának tulajdonítja ezt,amit Isten tett érte,az meglopja az Urat,és így szembehelyezkedik Vele.Az pedig életveszélyes Isten népe számára,ha a világ sok fenyegetése közt kiszolgáltatottá válik,és istent is ellenségévé teszi.
Ezzel veszélyezteti az ember a jövőjét is.Mert aki magában bízik,azt magára hagyja az Úr,nem számíthat az Ő védelmére és további ajándékaira.
Mi hát a helyes magatartás,ha az év végét megérjük?Őszinte bűnbánat minden hitetlenségünk,dicsekedésünk,önhittségünk miatt.Buzgó hálaadás Isten sok meg nem érdemelt ajándékáért.És annak megvallása, hogy nem a mi kezünk erejében bízunk,hanem egyedül Jézus Krisztus érettünk is átszögezett kezének érdemében és irgalmában.

Üzenet írása