Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Elizeus elhívása

Elizeus elhívása


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 1200x833 (1.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. július 16. 07:46
Lélektől vezettetve - Jusson nekem a benned működő lélekből kétszeres rész! 2Királyok 2,9
Elizeus elkezdi szolgálatát,és Isten edzi a hitét.Eddig ő csak Illés szolgája volt.A nagy próféta végezte Istentől kapott feladatát.Most azonban neki közvetlenül Istennel van már kapcsolata,Tőle kapja az utasítást,Tőle kell várnia az erőt,és bölcsességet is.Lesz-e Hozzá hite?
Illés példájára ő is át akar kelni a Jordán folyón.Isten megmutatja hatalmát,a víz kettéválik.Bele mer így lépni a mederbe?Az ott lévő prófétatanítványok nem mernek,csak a partról nézik.Isten szolgájának meg kell tanulnia akár életveszélyesen is rábízni magát hatalmas Urára, ha az Ő küldetésében jár.
Illés azt mondta Elizeusnak közvetlenül távozása előtt:Kérj,amit akarsz! Ő azt kérte,ami a fenti igénk:Az örökséget mindig úgy osztották el,hogy a legidősebb gyerek kétszer annyit kapott,mint a többi.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. július 16. 07:54
Elizeus tehát többet kér Isten Lelkéből,mint amennyit egy átlaghívő kaphat.Miért?Mert látja feladata nagyságát,és érzi a maga kicsinységét.És nem magában bízik,hanem egyedül Isten Lelkének erejében.Az ilyen emberek tudnak jól szolgálni Istennek.
Persze Illés is tudja,hogy nem ő adja a lelket,azt csak istentől lehet kapni,erre figyelmezteti is Elizeust.
Amikor Illés eltűnik előle,ő meggyászolja,de nincs kétségbeesve,a hívő ember józanságával li át a veszteséget.
És mivel valóban Isten Lelke vezeti már,nem kezdi őt keresni,mint ezek a "tanítványok",akik teljesen maguktól cselekedtek itt sok mindent.Isten szolgája nem önállóan buzgólkodik,hanem mindig Urának engedelmeskedik.Akkor is,ha ezzel egyedül marad.

Üzenet írása