Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Elizeus elhívása

Elizeus elhívása


   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 259x194 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. július 15. 15:40
Elizeus elhívása - Elizeus ...elindult,követte Illést és szolgálatába állt 1Királyok 19,21
Illés próféta szolgálata befejeződött és Isten azt parancsolta neki,hogy hívja el utódául Elizeust.Ő éppen szántott,amikor erről értesült,de azonnal engedelmeskedett,s így Kr.e.85o táján a bálványtisztelővé lett északi országrészben ő folytatta Illés munkáját.
Istennek szüksége van emberi eszközökre.Olyanokra,akik akik már ismerik Őt,kapcsolatban vannak Vele,hogy közvetítsenek közte és az Őt még nem ismerő emberek közt.A próféta feladata az volt,hogy mondja el a népnek Isten üzenetét,és járjon közben Istennél a nép érdekében.Ma az újszövetség idején ez minden Jézusban hívő ember nagy lehetősége és feladata.
Erre a szolgálatra Isten hív el.Nem mi jelentkezünk,nem is személyes kiválóságunk alapján szemelnek ki.hanem Isten úgy dönt,hogy elhív.Jézus mondta:Nem ti választottatok Engem,hanem Én választottalak titeket.Ő bárkit alkalmassá tud tenni.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. július 15. 15:47
Ahhoz,hogy valaki beálljon ilyen munkába,ott kell hagynia azt,amit addig végzett.Jézus tanítványai otthagyták a halászhálót,Elizeus a gazdaságát. Akik még nem ismerik igazán Istent,félnek ettől,azt hiszik,hogy szegényebb lesz az életük,csupa lemondásból áll.Aki azonban bátran meglépi,úgy tapasztalja,sokkal többet kap.
Elizeus szolgálata kicsiben kezdődött.Isten kijáratja választottjaival az alázat iskoláját.Aki hű a kevésen,arra bíz egyre többet.De az Ő szolgálatában a legcsekélyebb feladat is kitüntetés.
Figyeljünk Isten hívására,vállaljuk örömmel,a legkisebb szolgálatot is,és az Ő Szavára ne féljünk elengedni semmit,sokkal többet kapunk,mint gondoljuk.

Üzenet írása