Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Nikodémus

Nikodémus


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 259x194 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. június 25. 09:07
Víztől és Lélektől - ...ha valaki nem születik víztől és Lélektől,nem mehet be az Isten országába. János 3,5
Az újjászületésben megváltozik az ember helyzete:Isten ellenségéből Isten gyermeke lesz.És megváltoznak a képességei is:Képes lesz isten akarata szerint élni,mert Isten Lelke vezeti."Akiket pedig Isten lelke vezérel,azok Isten Fiai."(Róma 8,14)
S víz a megtisztulás eszköze.Ahhoz,hogy Istennel kapcsolatba kerülhessünk,lelkileg meg kell tisztulnunk. De a bocsánatot nyert szív nem marad üresen,Isten megtölti Szentlelkével,s így teremti egészen újjá a hívőt.
Víztől:Elfordulok eddigi bűneimtől,Isten kezébe teszem le a múltamat. Lélektől:Odafordulok egészen Istenhez,az Ő kezébe teszem a jövőmet, tudatosan az Ő akaratának rendelem alá magam.Az újjászületés, megtérés alkalmával uralomátadás történik.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. június 25. 09:16
A víztől jelenti,a bűnbánatot és a bűnbocsánatot.A Lélektől pedig a feltétel nélküli engedelmességet.Az újjászületett ember tudja,hogy miből és Kihez tért meg.Aki egyiket sem tudja,annak még újjá kell születnie.Aki csak a bocsánatnak örül,de nem kezd el engedelmeskedni Istennek,annak befejezetlen a megtérése.
Az újjászületés és a megtérés egyetlen esemény két oldala.Mindkettő Isten munkája.
Nem szabad szétválasztani Jézus Krisztust és az Ő Szentlelkét.Aki befogadta Jézust,kapta az Ő Szentlelkét is,mert ez egyszerre történik.Legfeljebb nem tudja a hívő mindjárt,hogy mi mindent kapott Krisztussal.Az engedelmesség során majd felismeri,hiszen a a hitben járás felfedezések boldog sorozata is.

Üzenet írása