Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Nikodémus

Nikodémus


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 168x191 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. június 25. 08:46
Mi az újjászületés? - Bizony,bizony,mondom néked:Ha valaki nem születik újonnan,nem láthatja meg az Isten országát. János 3,3
Nikodémus ki nem mondott kérdése ez volt:Bemehet-e ő Isten országába, az üdvösségbe.Jézus a fenti mondattal válaszolt rá,s még hozzátette:"Ami testtől született, test az,és ami Lélektől született lélek az.Ne csodálkozz,hogy ezt mondtam neked:Újonnan kell születnetek."
Isten ellen lázadó természetünk annyira megromlott,hogy javíthatatlan. Sem nem értjük Istent,sem egyetérteni nem tudunk Vele. Újra kell teremteni az embert.Isten az Ő beszédével teremt.Akinek a szívébe belehull Isten Igéje,abban egy új élet fogan meg.Újra kapcsolatba kerül Istennel,Aki az Élet Forrása,így isteni természet részesévé lesz(2Péter 1,4). Erre mindenkinek szüksége van,az úgynevezett jó embereknek is.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. június 25. 08:56
A velünk született természet nem örökölheti az Isten országát.S mi ezen nem tudunk változtatni,csak Isten Szentlelke tud újjáteremteni.Nem én szülöm újjá magamat,mint ahogyan a születésemet sem én hajtottam végre.Nekem csak azt kell belátnom: Erre feltétlenül szükség van ahhoz,hogy életem,üdvösségem legyen.
Ezt az isteni életet Jézus hozta le a földre.Többször mondta:Én vagyok az Élet.Aki hisz Benne,az él.Ha testileg meghal,akkor is él(János 11,25-26)
Ez nem azonos az újjászületés,reinkarnáció elképzelésével.A Biblia azt tanítja,hogy csak egy életünk van.Isten nem sorozatos újraszületések,hanem egyszeri újjászületés ("felülről való nemzés"által üdvözíti a hívőket.
Mit tehetünk mi ezért?Hallgassuk az Igét,és keressük a Jézussal való kapcsolatot - mint Nikodémus!

Üzenet írása