Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Pünkösd 2o15

Pünkösd 2o15


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 356x142 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2015. augusztus 1. 15:56
Pünkösdöt várunk - Ekkor ezt mondat nekem:Prófétálj a léleknek, prófétálj, Emberfia,és mond a léleknek:Agy szól az én Uram az Úr:A négy égtáj felől jöjj elő,lélek és lehelj ezekbe a megöltekbe,hogy életre keljenek!Ezékiel 37,9
A keresztyén élet nem ünnepnapok szerint igazodik.Aki Krisztusban él,annak minden napja egyforma.Mindig Isten előtt állunk és ha hű tanítványai vagyunk Krisztusnak:Mindig Istennel járunk.Mindig az Úr jelenlétének tudata kell,hogy áthasson és nem ismerhetünk olyan "szabadságot"mely egyik napon többet enged meg magának,mint máskor.Itt nincs szeszély és nincs kivétel.Nincs farsang és nincs böjt.A keresztyén mindig örvendezik az Ő mennyei Urában,s viszont mindig böjtöl,vagyis "lemond"a bűnről.
Mindezeket előrebocsájtva is hadd kérdezzem meg:Vettük-e a feltámadásnak erőit,melyekre a mögöttünk lévő húsvét mutat és Isten Lelkének vezetése alatt járunk-e,melyre az előttünk lévő pünkösd figyelmeztet?
Nem látjuk-e fájdalmasan,hogy a különféle ünnepek nem sok nyomot hagynak maguk után a lelkek
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2015. augusztus 1. 16:09
világában?Fájdalmas tapasztalatom az,hogy megdöbbentő lelki szélcsend uralkodik.Valami rettenetes megbénító hatása van a világnak,mely körülvesz bennünket.Aláhanyatlanak a felfelé törő szárnyak,lelohad a pillanatokig tettre kész lelkesedés.A lelkek langyosak. Hiányzik a Krisztusért égő lelkesedés tüze.Hiányzik a megszentelt lélek szelídsége és alázata.Hiányzik az elveihez hűséges odaszánás az égi Mesterért,Ki olyan következetesen odaszánta és adta magát értünk.A világ fiainak modora,ízlése,szokása ül Isten gyermekeinek külsején:Ruházkodásán,megjelenésén.És látunk fájdalmas lelkesedést olyan a dolgok iránt,melyek ártanak inkább,mint használnak.Nem vagyunk eléggé vigyázók,és imádkozók és azért leszünk álmosak a tettek óráiban.A bizonyságtétel alkalmai elrepülnek kihasználatlanul a jó szándékaink nem válnak cselekedetté.Mulasztási bűneink utánunk kiáltanak és gyümölcstelen a felettünk időnként feljajduló szánom-bánom.
Pedig az Úr keze nem rövidült meg - ami az Urat illeti:
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2015. augusztus 1. 16:24
Imhol az Ő szövetsége ma is mivelünk.Csak mi akarjunk meggyógyulni.Kiáltsunk a megújulást hozó Szentlélek áldott szele és esője után.
A Húsvét elénk állította a régi igazságot:Én élet - ti is éltek!A pünkösd arra emlékeztet,hogy a Lélek ajándékait kell újra vennünk mindnyájunknak.
Alázatos,kitartó imában kérjük,hogy könyörüljön rajtunk az Úr és mentsen ki a lelki bágyadtságból és árassza ki lelkünkbe Lelkének tüzét,hozzon szívünkbe új tavaszt,új lelkesedést,és azok nyomán gazdag gyümölcstermést...Hiszen ezért választott és rendelt tanítványául.
Pünkösdöt várunk,Jó Atyám!Te még jobban várod,mint a földi ember,hogy végre pünkösdre segíthesd,kiáraszthasd rá, Szentlelkedet.Ó,hadd legyek,olyan várakozó,aki vágyakozó szívvel könyörög a Szentlélek kitöltetéséért.Szánd meg Atyám,az én szegény életemet és hozzám hajló irgalmaddal felelj imádságomra,Lelked által,Ámen.

Üzenet írása