Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Pünkösd 2o15

Pünkösd 2o15


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 296x170 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. május 21. 16:32
Pünkösdi köszöntés - "...de Lélek még nem volt bennük.+Ezékiel 37,8/b
A pünkösdi ünnepkör sajnos sokkal kevésbé értett és elfogadott a világban,mint a másik két nagy ünnepünk.Miért van ez így?Talán a pünkösdhöz nem kapcsolódnak olyan szokások és hagyományok,mint a karácsonyhoz vagy a húsvéthoz.Nincs ajándékozás,ilyenkor nem keressük fel családjainkat,és ismerőseinket,és egy picit megfoghatatlannak érzik az emberek a pünkösdöt.Pedig ugyanolyan fontos ünnepünk,mint a másik kettő.
Pünkösd az egyház születésnapja - szoktuk mondani nagyon helyesen. Igen,Isten pünkösdkor kitöltötte Szentlelkét a tanítványokra, akik bátor hitvallókká lettek és a Lélek ereje által elkezdték betölteni a missziós parancsot.Úgy is fogalmazhatnánk,hogy a pünkösd az a nélkülözhetetlen hajtóerő,amelyre szükségünk van.Az az erő,amely,ha hiányzik az életünkből,akkor minden hiábavaló.Ezékiel látomásában szépen áll össze a kép:Az elszáradt csontok kezdenek felépülni,eggyé és egésszé lenni.Minden együtt van,azonban még valami hiányzik:A lény
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. május 21. 16:43
:A lényeg! Ez a lényeg pedig nem más,mint a Lélek,Aki megeleveníti,életre kelti,mozgásba lendíti az egészet.E nélkül hiába az összeállt csontok,inak,hús és bőr.Kell,elengedhetetlen a Lélek,,Aki mindent mozgat,és mindennek életet ad.A pünkösd üzenete az,hogy Jézus Krisztus nincs testben velünk,de Lelke által mégis jelen van,ahogy meg is ígérte:"...veletek vagyok minden napon a világ végezetéig."
A pünkösdi evangélium ez:Isten Lelke Az,Aki mindeneket mozgásba tart.Ő hívja össze az egyházat,Ő tanít,Ő vigasztal,Ő bátorít és pártfogol. A Lélek nélkül csak a feltételek adottak,de nincs meg az,amire a tudósok is ámulattal tekintenek:Az élet a mozgatórugó!Hányszor és hányszor építi fel az ember az életét a lehető legjobb tudása szerint!
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. május 21. 16:54
Szépen tervezünk,mindent összerakunk rétegről rétegre.Olyan jól néz ki kívülről,csupán egyetlen egy dolog hiányzik még belőle:Az Élet! Amikor ezt meglátjuk,összeomlunk,mert rájövünk,hogy hiába adatott minden körülmény és feltétel:Az életet adó Lélek nélkül mindez semmit sem ér.A lényeg hiányzik.
Pünkösd a lényeg,a mozgatórugó,az éltető Lélek ünnepe.Pünkösd az,ami nélkül hiába volt minden építkezésünk.Hiába a tanítványok tapasztalata,a sok látott csoda a hallott tanítás,a Lélek nélkül mindez csak anyag.A Lélek eleveníti meg az összeállt testet Ezékielnél,ahogyan az ember által felépített életet is.Az evangélium ez:Van és létezik ez a megelevenítő erő.És mindenkié lehet.Nem hiába énekelve imádkozzuk:"Isten élő Lelke jöjj,áldva szállj le rám."Minden kedves testvérünknek azt kívánjuk,hogy Isten élő Lelke szálljon az életére, megelevenítve mindazt,ami addig halott,mozdulatlan,élettelen volt!

Üzenet írása