Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Dávid és Góliát

Dávid és Góliát


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 304x166 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. május 7. 16:19
Dávid és Góliát - ...az Úr kezében van a háború,és Ő ad a kezünkbe benneteket 1Sámuel 17,47
A filiszteusok állandóan támadták Izraelt,mindig újra védekezésre kényszerítették őket.Egyik alkalommal úgy akarták eldönteni a csatát,hogy egy óriási harcosuk,Góliát,párbajra hívott valakit Saul király seregéből.Naponta kétszer kiállt,szidta a sereget és istenüket,és dicsekedett.A filiszteusoknak sokkal fejlettebb haditechnikájuk volt.Senki nem merte vállalni,hogy megvív vele.
Akkor ment oda Dávid,aki élelem-utánpótlást vitt bátyjainak. Hallotta, hogy Góliát szidja az Istent.Csodálkozott.hogy senki nem áll ki ellene,hiszen Dávid hite szerint a párbaj már eldőlt:Aki Istent káromolja,az Vele találja szembe magát,és isten ellen nem győzhet.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. május 7. 16:27
Éppen ezét jelentkezett a viadalra.Túl fiatalnak és gyakorlatlannak találták,de beleegyeztek.Dávid,mint pásztorfiú bottal járt és parittyát használt.Góliát gyalázni kezdte őt is,ő azonban kilőtt egy kövecskét,ami a páncélba öltözött óriást ott találta el,ahol a sisakrostély mellett egy kis rés volt a halánték táján.Góliát megszédült,a földre esett,Dávid pedig saját kardjával vágta le a fejét.
A filiszteusok megfutamodtak,s évekig nem támadták meg Izraelt.
A katonák így látták:Góliát olyan nagy,hogy lehetetlen legyőzni.Dávid így:Góliát olyan nagy,hogy lehetetlen nem eltalálni.Ő nem csak a látható erőviszonyokkal számolt,hanem számolt Isten mindenek feletti erejével,és számított rá.Ezt jelenti hinni.Nem ő akarta legyőzni az óriást,csak azt akarta,hogy derüljön ki:Istent gyalázva nem lehet győztes senki.
Merek én így számolni Istennel?

Üzenet írása