Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Dávid

Dávid


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 328x330 (0.1 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. április 17. 16:15
Tökéletes bocsánat - ...nem voltál olyan,mint szolgám,Dávid,aki ...csak azt tette,amit Én helyesnek látok. 1Királyok 14,8
Ezt az erkölcsi bizonyítványt Isten állította ki Dávid királyról,jóval az ő halála után.Azért meglepő ez,mert Dávid Istenhez való hűsége mellett elkövetett súlyos bűnöket is.Elszerette egyik katonájának a feleségét, ezért megölette a férjet,hogy feleségül vehesse az özvegyet,s ennek ellenére ezt állítja róla Isten?Hogyan?
Úgy,hogy amikor Isten prófétája Dávid szemébe mondja ezeket a bűnöket,ő összetört,és keserű bűnbánattal megvallotta mindezt Istennek,kérve az Ő bocsánatát.Aztán soha többé nem követett el hasonlót.Isten pedig megbocsátott neki.S most úgy beszél róla az Úr,mintha el sem követte volna a megbocsátott bűnöket.A radikális bűnvallást ilyen radikális bocsánat követi.
Aki nem is látja,mit vétkezik,vagy mentegeti bűneit,azon nem lehet segíteni."...aki pedig megvallja és elhagyja az irgalmat nyer."(Példabeszédek 28,13).
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. április 17. 16:24
Mert a bűnt nem lehet emberi erőfeszítéssel jóvátenni,csak isteni kegyelemmel megbocsátani.Dávid már semmit nem tudott volna jóvá tenni abból,amit elkövetett.
A házasságtörő kapcsolatból született gyermek azonban meghalt.Mert,"amit vet az ember ,azt fogja aratni is"(Galata 6,7). A bűnbocsánat a bűneink örökkévaló következményére vonatkozik:A megbocsátott bűn nem zár ki az üdvösségből.Paráznák és gyilkosok nem örökölhetik Isten országát (Jelenése 22,15),e Dávid bocsánatot kapott ezekre a vétkeire.
Isten nem elengedte bűneink büntetését,hanem végrehajtotta azt - csak máson,az Ő szent Fián.Jézusnak bele kellett pusztulni abba,hogy mi ilyenek vagyunk.De,aki hiszi,hogy Jézus helyette is meghalt,annak Isten az Ő szent Fia igaz voltát tulajdonítja és adja."...megigazított minket az Ő vére által..."(Róma 5,9)
Terenyei Zoltán
péntek, 2015. április 17. 22:35
Egy ilyen ember lehetett valaha,valamelyik népnél is király...megint fordítva ülünk a pacin...ez egyébként egy kora középkori ábrázolású freskó-kép,egyáltalán nem hiteles,a kor szellemiségében ábrázolnak egy kitalált karakterű férfit.Az Ószövetség egyébként sohasem volt annyira fontos,mint az Újszövetség a magyar néplélekben,kedves Árpi bá.Egyébként ezért a "kirohanások" miatt is iratkoztam le a keresztények csoportról....

Üzenet írása