Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Dávid

Dávid


   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 204x247 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2015. július 12. 14:18
Emberek Isten kezében.Dávid Saul elől bujdosik - Áldott az Úr...,hogy elém küldött mos téged,...megakadályoztál ma a vérontásban. 1Sámuel 25,32-33
Különös,ahogyan Isten szervezi a dolgokat.Ahogyan irányít embereket, időzíti az eseményeket,felhasznál bárkit tudta nélkül az Ő céljainak megvalósítására.
Dávid amikor még Saul elől bujdosott,sok jót tett egy Nábál nevű gazda pásztoraival.Ennek fejében várt volna tőle egy kis támogatást.Nábál azonban fukar és ostoba ember volt,elkergette Dávid követeit. Dávidban felforrt a méreg,és bosszút akart állnia kegyetlen emberen.Megmondta ezt egy szolgafiú Nábál feleségének.Abigail azonnal felismerte a fenyegető veszélyt,Dávid csapata elé ment,lecsillapította haragját,emlékeztette őt Isten ígérteire,hogy király lesz,és óvta attól,hogy vétkezzen és indulatból vért ontson.
"Véletlenek"sora ez a történet,amiben azonban egyértelműen látszik Isten bölcsessége,rendező hatalma,választottai iránti szeretete, igéjének emberformáló ereje.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2015. július 12. 14:27
Véletlenül volt fültanúja a jelenetnek a szolga,véletlenül gondolta,hogy megmondja a gazdaasszonyának,teljesen szokatlan,hogy Abigail nő létére azonnal cselekszik,éppen azon az ösvényen megy le az ajándékkal, amelyen Dávid és emberei csörtetnek felfelé,prófétai bátorsággal inti a lelendő királyt,az meglepő alázattal úgy fogadja ezt,mint Isten szavát - és elmarad a vérontás,lecsillapodnak a kedélyek.Nyilvánvaló,hogy semmi nem történt véletlenül,Isten kegyelemmel és hatalommal irányít mindenkit és vezeti népe történelmét is a jó irányba.
Ismerjük-e mi Istennek ezt a tulajdonságát,és így bízunk-e Benne? Vegyük észre az események mögött is Őt,és engedjük,kérjük,hogy irányítson minket és népünk történetét is!

Üzenet írása