Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Ároni áldás

Ároni áldás


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 286x176 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. április 17. 12:48
Könyörüljön rajtad - Ragyogtassa rád az orcáját az Úr,és könyörüljön rajtad!(4Mózes 6,25)
Az ároni áldás három ikerkérdésből áll,amelyeknek első fele arról szól,mit tegyen veled Isten,a másik fele,hogy mit adjon.
Istennek nincs olyan orcája,arca,mint a mienk,de a szentíró csak ilyen emberszabású képekkel tudja kifejezni,amit akar.Itt arra utal,hogy akkor szokott felragyogni egy ember arca,ha megpillant valakit,akit szeret és rámosolyog.Tudjuk a Szentírásból,hogy bennünk semmi nincs,amiben Isten gyönyörködhetne,ami Őt "mosolyra deríthetné."
Egy Valakiben gyönyörködik Isten,az Ő szent Fiában,Jézusban(Máté 3,17). Ahhoz viszont,hogy Krisztus bennünk éljen, kegyelmet, bűnbocsánatot kapott embernek kell lennünk.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. április 17. 12:56
Ezért kapcsolja össze ezt a két kifejezést:Ragyogtassa rád orcáját,és könyörüljön rajtad.Akin Ő könyörül,aki az Ő bűnbocsátó kegyelmét hittel megragadja,azon felragyog Isten arca,mert már az Ő ismerőse,sőt gyermeke lett.
Ír a Biblia arról is,hogy az Ellene lázadó emberre haraggal néz Isten,vagy elrejti előle az Arcát (Ézsaiás 54,8)
A könyörülni szó az Ószövetség eredeti nyelvén azt is jelenti:Lehajolni. A szent Isten Jézus Krisztus személyében hajolt le hozzánk,Ő engesztelte ki Isten jogos haragját,amikor Önmagát áldozta fel a keresztfán.Őérette könyörül rajtunk Isten.Jézus Krisztus tette lehetővé ennek az áldásnak a beteljesedését is rajtunk.

Üzenet írása