Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Ároni áldás

Ároni áldás


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 267x189 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. április 17. 12:26
Áldjon meg téged az Úr,és őrizzen meg téged! 4Mózes 6,24
Isten megparancsolta Áronnak,hogy mint főpap,ezekkel a szavakkal áldja meg a népet.Ez az áldás csaknem m inden istentisztelet végén elhangzik,egy-egy sora azonban nehezen érthető.
Mi az áldás?A Biblia szerint minden testi és lelki jónak a foglalata,amit az Isten az embernek adhat.Nem azért adja,mert az megérdemli, meghálálja,hanem mert szüksége van rá.Az áldás ajándék,amit Isten szeretetből ad,ha akar.
Tehát nem Áron áldotta meg a népet,hanem Isten.És nem a lelkész áldja meg a gyülekeztet,ő csak hirdeti ennek lehetőségét és kívánja,kéri azt az emberek számára.Ugyanígy egy szülő is megáldhatja a gyermekét,vagy bárki kívánhatja hittel Isten áldást másokra.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. április 17. 12:37
Mit jelent az első mondat:Áldjon meg téged az Úr és őrizzen meg téged?Ez az áldás először a pusztai vándorlás során hangzott el,ahol ezer veszély leselkedett az emberekre.Isten ezekkel a szavakkal azt ígéri,(mert ez a kérés ígéret is)hogy mint jó pásztor őrizni fogja népét.
Amikor a babilóniai fogságból hazatért a nép,szintén nagyon kiszolgáltatott helyzetben volt,Isten ezt ígérte:"Én magam oltalmazom mindenfelől ...mint egy tüzes fal(Zakariás 2,9). A zsoltáríró ezt a képet használja:Szárnyainak árnyékában biztonságban leszünk.
Isten tehát mindenek előtt biztonságot,védelmet ígér népének.Nagy szükségünk van erre ma is.A romló közbiztonság,a közlekedésben rejlő sok veszély,a különféle fertőzések,de a saját indulataink vagy félelmeink miatt is nagyon rászorulunk Isten védelmére.Bízzuk rá nyugodt hittel szeretteinket,egzisztenciánkat,egyházunk és népünk jövőjét és kívánjuk egymásnak hittel:Az Úr áldjon és őrizzen meg téged!

Üzenet írása