Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Jézus személye

Jézus személye


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 211x239 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. április 15. 17:29
Jézus a támadások kereszttüzében - ...mivel nem e világból valók vagytok,hanem Én választottalak ki titeket a világból,azért gyűlöl titeket a világ.János 15,19
Jézus mindenkivel jót tett,mégis sok támadás, rosszindulat, rágalom, gúny vette körül.Hogyan viselte Ő ezt?
Az Ördög többször is el akarta téríteni eredeti céljától, küldetésétől. Tanítványai közt is akadt,aki gáncsolta,megtagadta, elárulta. A nép vezetői pedig "állandóan szemmel tartották Őt,és kémeket küldtek Utána...,hogy Jézust a saját szavaival fogják meg,és átadják a hatóságnak"(Lukács 2o,2o)
Politikai csapdát állítottak:Szabd-e adót fizetni a császárnak?Vallási rejtvényt agyaltak ki:Ha van feltámadás,kinek a felesége lesz az,akinek több férje is meghalt?Nem fogytak ki a gonosz ötletekből,míg végül keresztre juttatták Őt.
Hogyan hordozta ezt Jézus?Természetesnek tartotta,mert tudta,hogy az Ő tiszta,isteni jelleme olyan idegen ebben a megromlott világban,mint a világosság a sötétségben.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. április 15. 17:39
Ezért soha nem lett ideges,sem dühös,nem ütött vissza,nem sértődött meg.Szelíden válaszolt a provokatív kérdésekre is.
Erre bátorította az övéit is:Aki "Felülről született"az nem e világból való,s azt gyűlöli az Isten nélküli világ.De szeressétek ellenségeiteket,és imádkozzatok értük(Máté 5,44)!Ő is ezt tette még a kereszten is,utolsó leheletéig.
Két rendíthetetlen pillérre épült Jézus magatartása.Az egyik az Atyától való függés,a Benne való teljes bizalom,a Neki való feltétlen engedelmesség. Ettől nem lehetett eltéríteni.A másik:Kimondhatatlan szeretet azok iránt is,akik bántották.Ez az elfogadó,megbocsátó szeretet azonban nem jelentette azt,hogy minden igazságtalanságot szó nélkül tűrt volna.Adott esetben megszólalt és leleplezte a hamisságot,de még ezt is mindig a támadó érdekében tette,őt szembesítette az igazsággal.
Kérjük el Tőle mi is ezt a józan béketűrést!

Üzenet írása