Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Jézus személye

Jézus személye


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 187x270 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. április 15. 16:57
Jézus és féltestvérei - Jézus családja - Mert aki cselekszi az Én mennyei Atyám akaratát,az az én fivérem,nővérem és az Én anyám.Máté 12,5o
Jézus emberi testét nem József nemzette,hanem a Szentlélek teremtő műve volt(Lukács 1,35). Születése után azonban Máriának és Józsefnek több gyermeke született,a Márk 6,3 név szerint felsorolja őket.Tehát Jézusnak voltak féltestvérei.
Családja sokáig nem értette meg Őt.Testvérei sürgették,hogy tegye ismertté Magát a világ előtt.Amikor pedig a hatóság is támadni kezdte Jézust,félelmükben örültnek akarták nyilvánítani."Amikor ezt meghallották hozzátartozói,elindultak,hogy elfogják,mivel azt mondták: Magánkívül van."(Márk 3,21). Jézus és családja kapcsolatában ez a mélypont,ennyire egyedül maradt Ő küldetésével a családon belül.
Egy alkalommal tanított,s "még beszélt a sokasághoz,amikor íme,anyja és testvérei megálltak odakint,mert beszélni akartak Vele."Miért nem hallgatták ők is?Ennyire kívülállók maradtak?Jézus ekkor mondta :Ki az Én anyám és kik a testvéreim?Az,aki cs
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. április 15. 17:07
elekszi az Én mennyei Atyám akaratát.
De mindvégig szerette családját,gyermekként szót fogadott szüleinek,s még az utolsó percben is gondoskodott anyjáról,amikor a kereszten haldokolva tanítványára,Jánosra bízta őt.János gondoskodott is Máriáról,mindkettőjüket Efézusban temették el,sírjukat sokáig gondozták a keresztyének.
Jézus mennybemenetele után csatlakozott Mária a gyermekeivel együtt a keresztyén közösséghez.Az Apostolok Cselekedetei 1,14 szerint már ők is együtt imádkoztak Jézus tanítványaival.
A vér szerinti összetartozás mellett tehát van egy hit szerinti is.Jézus testvéreinek tekinti azt,aki Isten akaratát cseleszi.Ez azt is jelenti,hogy a Benne hívők "örökösei Istennek és örököstársai Krisztusnak"(Róma ,17).Én vajon Jézus testvére vagyok-e?
Szeressük nagyon a még nem hívő rokonainkat is.És higgyünk Jézusban,hogy így Isten fogadott gyermekeivé lehessünk(János 1,12:Róma 8,29:Zsidók 2,11)!
Zrinyi István József
csütörtök, 2015. április 16. 22:01
Kijelentem NEM vagyok Facebook-os sem flikszteres sem tviteres és még mit soroljak . Itten vagyok a MAGYAR VAGYOK .COM oldalon . Itt érzem jól magamat és nem máshol . Kérem a vallásos , hitbeli , naivitási problémáikat oldják meg és terjesszék máshol de nem itt. Nagyon nagy terjedelmük van . Használják a Mária Rádiot a Lux tv-t a Hitvilágot és mindent ami hitbeli , hittel és vallási meggyöződésről szól.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. április 17. 06:28
Az hogy ön nem vallásos ember,ezzel a soraival minden megmagyarázott. Hála Istennek,hogy kevesen vannak ilyenek.A magyar vagyok-on él a keresztyénség,ha ön ezt még nem tudta.Továbbra is élni fog.Krisztus üzenetét továbbra is hirdetem,mert van igény,annak hallgatására és befogadására.Amennyiben ez önnek nem tetszik nem kell vele foglalkoznia.De ettől függetlenül hitbeli okulása céljából javaslom továbbra is elolvasni a fent és a jövőben írt bibliai történeteket és annak magyarázatait.

Üzenet írása