Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Jónás könyve

Jónás könyve


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 181x279 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2015. április 12. 13:51
Isten elől is Istenhez - El is indult Jónás,de azért,hogy Tarsísba meneküljön az Úr elől.(Jónás 1,3)
Az "indulj","kelj fel" kifejezés ezt is jelenti:Jöjj létre,valósulj meg!A teremtő isten megbízatása ez.Mert miközben egy ember életében megvalósul Isten akarata,aközben valósul meg azaz ember és lesz azzá,akinek Isten teremtette.Aki istentől kapott küldetését végzi,az a helyén van,annak békessége van.
Az autonóm,öntörvényű ember azonban önmagát akarja megvalósítani,ezért nem találják sokan a helyüket,van,aki egy életen át hiába keresi,sehol sem érzi igazán jól magát.
Jónás elindul,de ellenkező irányba.menekül az Úr elől,mintha bárhova el lehetne menni Isten elől.Nem tesz ő semmi rosszat,csak nem teszi azt a jót,amivel Isten megbízta.Sok ilyen ember van:Nem tagadják Istent,csak éppen semmibe veszik a parancsait.
Egy ember - Isten nélkül:Ezt nevezi a Biblia bűnnek.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2015. április 12. 14:00
Nem a célja felé halad.A bűn szó ezt jelenti:Céltévesztés.Lehet az ilyen ember tevékeny is,csak éppen nem azt teszi,ami a dolga lenne.Nincs kapcsolata Istennel,Tőle függetlenül éli napjait.Aztán Nélküle kell eltöltenie majd az örökkévalóságot is.Ez az örök halál,a kárhozat.A világon sok menekülő ember van.Munkába,betegségbe,mámorba,sok mindenbe próbálunk menekülni a lelkiismeret,a hiányérzet elől.
Jónás vihetné az életmentő üzenetet Ninivébe,s ez jelentené neki is a kibontakozást,az életet.Most,hogy menekül Isten elől,szabotálja küldetését,ezzel saját pusztulásába,halálába is rohan.
A menekülésnek egyetlen helyes formája van:Isten elől Istenhez menni.Helyreállítani vagy megerősíteni a Vele való kapcsolatot, lemondani a magunk igazáról,és igazat adni Neki,ezzel kezdődik az igazi élet,az örök élet minden ember számára.

Üzenet írása