Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Jónás könyve

Jónás könyve


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 300x168 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2015. április 12. 13:30
Küldetés - Indulj,menj Ninivébe,a nagy városba és prédikálj ott,mert feljutott Hozzám gonoszságának híre! Jónás 1,2
A bibliai Jónás története sok fontos tanulsággal szolgál,vegyük ezeket sorra néhány képkockákon és magyarázatokon keresztül.
Az ókori Asszíria gonoszsága,kegyetlen,harácsoló telhetetlensége közismert volt.Isten is látta ezt,és Ő minden bűnt megítél,de előbb figyelmezteti a bűnöst.A megtérésre hívó ige mindig Isten kegyelmének a jele.Jónást választotta ki arra,hogy a fővárosban,Ninivében hirdesse ezt az igét.
Jónás azonban nem ért egyet Istennel,mert nem tudja megbocsátani Ninivének,amit az ő népe ellen is elkövetett és nem akar elmenni oda.
Gondolkozzunk el ezen:Olyan istenünk van,Akia gonosz miatt is bánkódik.Nem nézi közönyösen az emberek gonoszságát,Ő igazságos és bűnt gyűlölő Úr.De ad lehetőséget a megtérésre,nem akarja a bűnös halálát,s ha az megtér,nem hajtja végre az ítéletet.
Mindennek a közlésére viszont követekre van szüksége.Jónást akarja küldeni,hogy képviselje Őt Ninivében,le
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2015. április 12. 13:38
gyen a szószólója.A Biblia azt tanítja,hogy isten minden embernek készített valami szép küldetést.Nem kötelező azt teljesíteni,de az az életünk értelme,hogy Istentől kapott feladatunkat elvégezzük.Ebben az engedelmességben valósul meg mindenki.Az istentől elszakadt ember azonban alkalmatlan erre,így előbb Isten Jónást hozza rendbe,hogy utána használhassa őt,mások megmentésére.
Aki nem önmagát akarja megvalósítani,hanem végzi Istentől kapott küldetését,az isteni áldásokat tud közvetíteni másoknak.Az ember életének értelme ez a közvetítő szolgálat.Aki istennel kapcsolatba kerül,annak nem marad üres az élete,hanem Tőle kap olyan értékeket,amelyekkel gazdagítani tud másokat.Ennek sokféle változata van.Történik-e ez az én életemben?
Dorosmai Erzsébet
vasárnap, 2015. április 12. 13:52
Köszönjük a gondolatokat!
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2015. április 12. 16:10
Olvad a sorozat többi részét is.Áldott tanulást kívánok belőlük!
Dorosmai Erzsébet
hétfő, 2015. április 13. 14:55
Úgy lesz, köszönöm!
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. április 13. 15:42
Kedves Erzsébet! Ma is tettem fel szebbnél szebb zenei művet,a magvető példázatát,most pedig a Ruth történetét dolgozom.Várom böngészésedet és megnyilatkozásodat,hogy válaszolni tudjak rá.Baráti köszöntéssel Árpád

Üzenet írása