Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016-12-06 Megnyílt Szabadkán a Winterfest



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. december 6. Nézettség: 264

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. december 6. 22:18
A karácsonyi-újévi vásár hatodik alkalommal nyitotta meg kapuit a város központjában. A Winterfestet a Szabadkai Piacok szervezi, az önkormányzat támogatásával. Az idén mintegy 80 stand várja a látogatókat, egészen január 13-ig.
A Szabadkai Zeneiskola kórusa a város központjában karácsonyi dalokkal nyitotta meg a téli vásárt. A főtéren ott volt a Mikulás is, akinek a gyerekek versekkel kedveskedtek. A nagyszakállú cserébe megajándékozta a legkisebbeket.
A helyiek örülnek a karácsonyi-újévi vásárnak, szerintük színt hoz a város szürke hétköznapjaiba. Szabó Ilonka: “Amit vásárolnék, mint nyugdíjas, ilyen kis emléktárgyak a gyerekeimnek.”
kedd, 2016. december 6. 22:19
A kirakodóvásáron hagyományos kézműves termékek és gasztronómiai ínyencségek várják az ünnepre készülőket. A Winterfestet a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat szervezte meg, idén is az önkormányzat támogatásával. Rumenyákovity Karlo, a Szabadkai Piacok munkatára: “Rekordszámú kiállítónk van, több mint 76 objektum van és több, mint 80 kiállító vesz részt. A legkülönfélébb termékek, a kézműves díszek, adventi koszorúk, ruha kiegészítők, húskészítmények és minden más, ami egy téli vásáron szokott lenni, az megtalálható nálunk is.”
Szabadka főterén egész nap nagy a forgatag. A gyerekek kíváncsiságát egyből felkeltik a vásár idei újdonságai, az óriási építőkockák. Futó Lea: „Tetszettek azok, ami alatt át lehet bújni meg, hogy könnyűk voltak és lehetett őket rakosgatni.”
kedd, 2016. december 6. 22:19
A kockák elkészítésének ötlete a Városi Képviselő-testület elnökéjé, Bunford Tivadaré volt, aki a Masterplast igazgatójaként a dolgozók segítségével valósította meg az elképzelést. „Ez egy lehetőség, hogy a szülők és a gyerekek önfeledten együtt tudjanak kockázni, játszani. Nekem a gyerekkoromban voltak ilyen kockáim. Fából rakosgattuk össze, vonatot, házat, várat, bármit. A kreativitásukat ki tudják élni.”
A téli vásár január 13-ig minden nap reggel 9-től este 9-ig várja azokat, akik ilyen formában szeretnének az ünnepekre hangolódni.
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal