Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Máért – A Prosperitati Alapítvány pályázati sikereiről is szó volt



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2016. december 1. Nézettség: 344

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

csütörtök, 2016. december 1. 19:58
A vajdasági magyar közösséget Budapesten, a MÁÉRT-on Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség és Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke képviselte. A tárgyalásokon részt vett idén Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője is, aki a magyar kormány támogatásából megvalósult pályázati sikerekről számolt be.
csütörtök, 2016. december 1. 19:58
Három kiírás, 17 különböző pályázat, mintegy 3000 résztvevő – ez az eredmény született csaknem egy év alatt a Prosperitati Alapítványnál. Juhász Bálint, ügyvezető, Prosperitati Alapítvány: „A különböző pályázatok keretein belül 600 mikro-, kis- és középvállalkozás, egyéni vállalkozó kapott támogatást a két pályázati kör alatt.”
csütörtök, 2016. december 1. 19:58
A VMSZ elnöke a magyar kormány támogatását illetően elmondta, az embereknek szüksége van rá, és élnek is vele. Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Szerintem a 2017-es év kell hogy legyen egyfajta áttörés, mert itt nyílik meg a lehetőség arra, hogy a közepes és attól nagyobb vállalatok tudjanak egy hiteltámogatási önrészes konstrukcióban pályázni. Én arra számítok, hogy több tíz ilyen vállalkozás fog lenni, akik egyrészről munkahelyeket fognak teremteni a fejlesztésükkel, másrészről pedig több ezer beszállítónak nyújtanak majd lehetőséget, egyfajta biztos piacot.”
csütörtök, 2016. december 1. 19:59
A Magyar Nemzeti Tanács elnöke is beszámolt az elmúlt időszakról. Hangsúlyozta, több templomot is elkezdtek felújítani, a szabadkai Zsinagóga renoválása is zajlik, a szabadkai Szent Teréz-székesegyház felújítása is folytatódik. Hajnal Jenő kitért az ösztöndíjprogram megújulására is. „Most itt az újabb lehetőség, a magyar kormány 17 milliárdos óvodaprogramja, amelyben mi is jelentős részben részt tudunk venni.”
csütörtök, 2016. december 1. 19:59
Orbán Viktor a MÁÉRT kezdetén kitért a romániai választásokra is. A magyar miniszterelnök úgy fogalmazott, sorsdöntő a közelgő romániai választás, mert szerinte Romániában a korrupcióellenes harcot számos helyen a magyar közösség vezetői ellen fordították. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke szerint ez akár pozitív hatással is lehet a választásokra a magyarság szempontjából. Kelemen Hunor, elnök, RMDSZ: „Én azt gondolom, hogy amikor támadás éri a közösséget, akkor inkább összezár. Ez a helyes reakció, ez a természetes reakciója egy szervezetnek, közösségnek, nagyobb nemzeti közösségnek is, és én bízom benne, hogy most is meg fog történni.”
csütörtök, 2016. december 1. 19:59
Nehéz demográfiai helyzetben van a magyarság nemcsak a Kárpát-medencében, hanem a diaszpórában is. A magyar kormány gazdaságfejlesztési programja elsősorban ennek megfékezését célozza meg. Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Magyarország: „2009-ben 9 milliárd forint jutott határon túli célokra, ez az idén felemelkedett közel 30 milliárdra, ehhez még több csomagban, ebben a néhány hétben legalább még egy ekkora összeg érkezett, és a kormány előtt még most is vannak olyan támogatási kérvények, igények, amelyekről a napokban, hetekben fog dönteni.”
csütörtök, 2016. december 1. 19:59
A nemzetpolitikai államtitkár elmondta, Vajdaság után Kárpátalja részesült gazdasági támogatásban, ehhez fog felzárkózni Baranya és Muravidék. De céljuk az, hogy hasonló programot indítsanak el Erdélyben, illetve a Felvidéken is.
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal