Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 06 14 Magyarország módosított a menekültügyi eljárásokon



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. június 14. Nézettség: 266

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. június 14. 20:53
Visszatérve a hétköznapi valóságba...........

Kezdődik a mókuskerék....

(Módosítva: kedd, 2016. június 14. 20:56)
kedd, 2016. június 14. 20:54
Budapest szerint a cél, hogy jogellenesen senki ne tartózkodhasson Magyarországon. Szerbia szerint azonban a migránsválság terhének áthárításáról, visszatoloncolásról van szó, amelyhez Belgrád beleegyezése is szükséges lenne. Szerbia magyarázatot követel a magyar hatóságoktól a törvénymódosítás kapcsán.

(Módosítva: kedd, 2016. június 14. 20:54)
kedd, 2016. június 14. 20:54
Magyarország nem fogad vissza egyetlen migránst sem, aki korábban áthaladt a területén. Ezt hétfőn Kovács Zoltán magyar kormányszóvivő jelentette be. Kiemelte, fizikailag lehetetlen az Európai Unió területére lépni úgy, hogy valaki elsőként Magyarországon lépje át az uniós határt. Vagyis nem lehet, hogy Magyarország vállalja a felelősséget olyan országok helyett, amelyek nem hajtották végre a dublini egyezményben foglaltakat, például az ellenőrzést és az azonosítást, illetve meghívták és segítették a migránsok unión belüli mozgását – mondta a kormányszóvivő.
kedd, 2016. június 14. 20:55
Bakondi György, a magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója elmondta, az elmúlt hetekben nőtt a nyomás a magyar-szerb határon. Rámutatott arra, hogy sok esetben nem lehetett bizonyítani azt, hogy erőszakos tiltott határátlépést, azaz bűncselekményt követtek el a migránsok, a nyílt táborokba vitt határsértők pedig gyakran odébbálltak, még mielőtt az eljárás véget ért volna. Ezért volt szükség a módosításra. A törvénymódosítás értelmében ha a magyar hatóságok a déli határtól számított 8 kilométeren belül feltartóztatják az illegális határátlépőket, akkor visszakísérik őket a belépési pontra, ahol menekültügyi kérelmet terjeszthetnek elő. A magyar fél szerint ez lehetővé teszi az eljárások gyors lefolytatását, kiutasítást pedig nem alkalmaznak az érintettekkel szemben.
kedd, 2016. június 14. 20:55
Mindezt a szerb sajtó úgy értelmezte, hogy a migránsokat Szerbiába fogják visszatoloncolni. Aleksandar Vulin szociálisügyi miniszter leszögezte, hogy ilyet egyetlen ország sem kényszeríthet rá a másikra következmények nélkül. Hozzátette, ha Szerbia is hasonlóképpen járna el, akkor a dominóhatás Törökországig terjedne. Aláhúzta, Szerbia nem lesz a migránsok parkolóhelye.
kedd, 2016. június 14. 20:56
Radoš Đurović, a Menedékkérőket védő és segítő központ igazgatója szerint ha ez valóban igaz, akkor a magyar hatóságok áthárítják a migránsválság terhét szomszédaikra. Đurović úgy véli, ez azt is jelentené, hogy Budapest nem hajlandó együttműködni, és a nemzetközi menekültügyi jogot is megsérti.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal