Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Az ENSZ volt menekültügyi főbiztosa lehet a szervezet új főtitkára



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. július 22. Nézettség: 267

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. július 22. 21:28
Az Egyesült Nemzetek Szervezete volt menekültügyi főbiztosa lehet az új ENSZ-főtitkár. Antonio Guterres kapta a legtöbb szavazatot az első, nem hivatalos szavazáson, amelyen Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár utódját keresik a tagállamok. Szerbia jelöltje nem hivatalos információk szerint a 15 tagállamtól kilenc pozitív voksot kapott.
péntek, 2016. július 22. 21:28
Befejeződött New Yorkban az ENSZ-főtitkár megválasztási folyamatának első köre. A 15 tagállam nagykövetei 12 jelöltről szavaztak. Mindegyikőjükről egyenként voksoltak, hogy támogatják, vagy nem támogatják a jelölésüket, esetleg tartózkodnak a szavazástól. A lezajlott voksoláson szoros küzdelem után a tizenkét jelölt közül első helyen Antonio Guterres korábbi portugál miniszterelnök, az ENSZ előző menekültügyi főbiztosa, a második helyen Danilo Türk korábbi szlovén elnök végzett – közölték diplomaták, de az eredményt hivatalosan nem hozták nyilvánosságra. A protokoll szerint kizárólag a jelölteket és azok államát értesítik a szavazás eredményeiről, azokat pedig arra kérik, hogy tartsák tiszteletben a titoktartást. Ettől függetlenül a nem hivatalos információk szárnyra keltek. Eszerint a Vuk Jeremić korábbi szerb külügyminiszter, Szerbia ENSZ-főtitkári jelöltje a 15 tagállamtól kilenc pozitív voksot kapott.
péntek, 2016. július 22. 21:29
Jeremić elmondta, elégedett a titkos szavazás első körének eredményével, és óvatos optimizmussal indul a második körben, amelyet szerinte akár már jövő héten megtarthatnak. Szintén nem hivatalos információ, hogy a horvát főtitkárjelölt, Vesna Pusić egykori horvát külügyminiszter két támogató és 11 nem támogató szavazatot tudhat magáénak, ketten pedig tartózkodtak.
péntek, 2016. július 22. 21:29
Ban Ki Mun mandátuma az év végén jár le. A zárt ajtók mögött meghozott döntést a világszervezet Közgyűlésének is jóvá kell hagynia. A több fordulóból álló választást követően az ENSZ Biztonsági Tanácsa várhatóan októberben terjeszti jelöltjét a Közgyűlés elé. Az eddigi szokások alapján most Kelet-Európáé kellene, hogy legyen a poszt, csakhogy egyelőre senki sem igazán emelkedett ki a mezőnyből. Közben a szervezeten belül egyre többen gondolják úgy, hogy itt lenne az ideje egy női főtitkárnak. Mindezek alapján esélyesnek számít Helen Clark egykori új-zélandi kormányfő és Irina Bokova, az UNESCO vezetője is.
péntek, 2016. július 22. 21:30
Megint egy nagy Bak lövés ! egy Balfa*s fogja vezetni az ENSZ-et.......................
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal