Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 05 07 Naponta legalább száz migráns fordul meg a szerb fővárosban



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. május 8. Nézettség: 230

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. május 8. 19:15
Naponta több száz migráns időzik Belgrádban. A Szerbia fővárosában tartózkodó bevándorlók közül a legtöbben Franciaországba szeretnének jutni. Egyesek a magyar határnyitást várják. A menekültek többsége még most sem tudja, hogy a szerb-magyar zöldhatáron fizikai határzár épült.

Bevándorlók piknikeztek Belgrád egyik parkjában. Akadt olyan, aki a padon szenderegve pihent, a kávézókban is időztek néhányan.
vasárnap, 2016. május 8. 19:16
Naponta legalább 100 migráns fordul meg a szerb fővárosban. A köztereken napközben mintegy ötvenen voltak. A helyszínen dolgozó segélyszervezetek információ szerint, azért vannak kevesebben, mert a dél-szerbiai Nišben a rendőrség feltartóztatott minden olyan bevándorlót, akin nem rendelkezett a belépéshez szükséges hivatalos iratokkal. Irena Vare, önkéntes, Info Park: „A menekültek száma naponta változik. Minden nap 100, 300, 500 vagy 600 ember jelenik meg itt a parkban, minden nap újak érkeznek. Legtöbben Afganisztánból érkeznek. Szíriai vagy iraki családok, de jönnek irániak, pakisztániak és bangladesiek is. Vannak szomáliai, marokkói és egyiptomi emberek. Annak ellenére, hogy a határokat lezárták, minden nap érkeznek új migránsok, különösen éjjel.”
vasárnap, 2016. május 8. 19:16
A parkokban lévő, többnyire afgán bevándorlók 2 napja érkeztek. Nincsenek hivatalos információk arról, hogy mi várja a szerb-magyar határon azokat akik a két ország között rekedtek. A szerbiai menekülttáborokban nem kívánnak időzni. Arra törekszenek, hogy mihamarabb Nyugatra érjenek.
vasárnap, 2016. május 8. 19:16
Sokan közülük nem Németországot, hanem Franciaországot jelölik meg célországként. A jelenleg Belgrádban tartózkodó bevándorlók túlnyomó többsége Bulgárián keresztül érkezett Szerbiába. A legtöbb migráns a határőrök lefizetésével próbált átszökni. Olyan is akadt, aki a szigorú határellenőrzésekre, és a bolgár hatóságok által elkövetett állítólagos brutalitásra panaszkodott. „A határok le vannak zárva. Először Iránba szöktünk át, majd Törökországba és Bulgáriába. Bulgáriában nagyon rossz a helyzet a menekültek szempontjából, mert a bolgár rendőrség megvert bennünket, sok pénzt és mobiltelefont elvett.”
vasárnap, 2016. május 8. 19:17
A menekültek közül többen úgy értesültek, hogy Magyarország déli határa pár hónapja még átjárható volt, ezért indultak útnak.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal