Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 05 09 Európa-nap Szabadkán



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2016. május 9. Nézettség: 349

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2016. május 9. 19:25
a van az Európa-nap, az Európai Unió létrejöttének évfordulója. Ez a nap a kontinens békéjének és egységének ünnepe. 66 évvel ezelőtt ezen a napon vázolta fel Robert Schuman francia külügyminiszter az EU ötletét. Szabadkán önkéntesek tájékoztatták az érdeklődőket az unióról, prospektusokon keresztül mutatták be a brüsszeli intézményéket, rendezvényeket. A szervező a Helyi Demokrácia Központ és az önkormányzat volt.
hétfő, 2016. május 9. 19:25
Két standon négy önkéntes adott tájékoztatást az unióval kapcsolatos tudnivalókról, és az EU által szervezett programokról. Tóth Dániel, önkéntes: „Ezek ingyenes lehetőségek és bárki számára elérhetőek, aki tud róla. Ezeket számításba lehet venni, el lehet menni rájuk. Nagyon szép és jó rendezvények, amelyeket az Európai Unió biztosít.”
hétfő, 2016. május 9. 19:25
Felmérések szerint a szerbiai lakosság 48 százaléka támogatja az ország uniós csatlakozását. Az általunk megkérdezett szabadkaiak az ország EU-s integrációja mellett állnak.
Geza Kovačević: „Alig tudok kijönni a nyugdíjamból, fizetem a járulékokat, alig marad pénzem az életre. Ezért szeretném, ha csatlakoznánk, ha lenne ebből valami. Azért, hogy jobban éljünk.”
Vasić Slobodan: „Ha mindenki uniós tagállam, akkor Szerbiának is annak kell lennie.”
hétfő, 2016. május 9. 19:26
Az Európa-napi rendezvénnyel az uniós pályázatok lehetőségeire is felhívták a figyelmet – emelte ki a Helyi Demokrácia Központ szabadkai koordinátora. Silvija Patarčić: „2001-től, amikortól elkezdődtek az első tervek a mai napig közel hárommilliárd eurós vissza nem térítendő támogatást kapott Szerbia az előcsatlakozási alapból, így az Európai Unió Szerbia legnagyobb partnere és támogatója lett.”
hétfő, 2016. május 9. 19:26
Szabadkán is több beruházás valósult meg vissza nem térítendő uniós támogatásokból. Maglai Jenő, polgármester, Szabadka: „Ami most folyamatban van, a legnagyobb beruházás az a regionális szeméttelepnek a kiépítése, amely húszmillió eurós beruházásról szól. Ezt vissza nem térítendő eszközként kapott az önkormányzat az Európai Uniótól. Előzőleg is kaptunk eszközöket a szennyvíztisztító kiépítésére, és legutóbb a palicsi biodiverzitás megoldására vonatkozóan hat és félmillió euró vissza nem térítendő támogatást. Ezt jövőre kellene lehívnunk és megvalósítanunk.”
hétfő, 2016. május 9. 19:26
Szabadka polgármestere bízik abban, hogy a közeljövőben a város örökségvédelem alatt álló épületeinek restaurálására is sikeresen pályáznak majd az Európai Uniónál.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal