Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 05 08 Birkanyírás és pörköltfőzés Zentán



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. május 8. Nézettség: 316

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. május 8. 19:00
Birkanyíró- és pörköltfőzőversenyt tartottak Zentán. A sok érdeklődőt vonzott az esemény. A szervezők változatos szórakoztató-, a legkisebbeknek pedig érdekes gyermekprogramokat biztosítottak.
vasárnap, 2016. május 8. 19:00
A hagyományos birkanyírásban 22-en versenyeztek. Az első körben egy pecesori fiatalember bizonyult leggyorsabbnak. Bicskei Mátyás nem régóta versenyez, de nagy tapasztalattal rendelkezik. „A múlt verseny Hodicson volt, ott első lettem, most itt. Tavaly voltam először itt, meg máshol is, tavaly kezdtem én el ezt.”
vasárnap, 2016. május 8. 19:01
A vásár területén, amerre a szem ellátott, főzték a birkapörkölteket, készültek a finom falatok. A muzslyaiak híres kolbászukat sütögették, és 10 bográccsal beneveztek a pörköltfőző versenyre is. A hagyományosan készített birkapörkölt a faluban egyfajta kuriózumnak számít – mondta Bíró István csapattag. „Muzslyán lakodalom birkapaprikás nélkül nem múlik el. Ha van mellé disznó- vagy csirkepaprikás vagy esetleg van marhapörkölt, az rendben van, de birkapaprikás nélkül Muzslyán lakodalom nincs.”
vasárnap, 2016. május 8. 19:01
A nagy múltú zentai rendezvény véglegesen beírta magát a határainkon túl is ismert gasztronómiai események sorába. Sóti Ferenc, a Zentai Gazdakör elnöke: „Én azt mondhatom, hogy a tömegről, a rendezvény résztvevőiről látszik, hogy ez a rendezvény most már elért egy nagy szintre, amit úgy érzem, folytatni kellene továbbra is.”
vasárnap, 2016. május 8. 19:01
A rendezvényen tenyészállatokat is bemutattak, a gyerekek őshonos háziállatokkal ismerkedhettek meg, a kirakodóvásár pedig gazdag kínálattal várta a látogatókat.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal