Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 03 19 Bábfesztivált tartottak Zentán



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. március 19. Nézettség: 350

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. március 19. 21:24
Megtartotta az iskoláskor előtti intézmények bábfesztiválját a Vajdasági Magyar Óvodapedagógusok Egyesülete. A rendezvénynek idén a zentai Hófehérke Óvoda adott otthont, amely a tervek szerint ezentúl állandó házigazdája lesz a bábfesztiválnak.
szombat, 2016. március 19. 21:24
Kiváló hangulatban indult a tizenkettedik alkalommal meghirdetett bábfesztivál, amelynek résztvevői a város központjában tett sétájukkal szerették volna felhívni a figyelmet a bábozás fontosságára. Liscsevity Lujza, óvónő, Zenta: „Mindannyian pedagógusok vagyunk, akik a bábcsoportban szerepelünk, bábozni szerető pedagógusok vagyunk.”
A fellépők tapasztalatai szerint a bábozás nemcsak a gyermekeket képes elvarázsolni, hanem a felnőtteket is. Kara Béda Gabriella, Óbecse: „Átvarázsolódunk egy másik világba, és ez a gyerekekhez nagyon közel áll, úgyhogy én ezért is nagyon közelinek érzem magamhoz ezt a világot”
szombat, 2016. március 19. 21:24
A Vajdasági Magyar Óvodapedagógusok Egyesülete 1996 óta rendszeresen szervez bábkurzusokat az óvónők részére. Dr. Szőke Anna, elnök, Vajdasági Magyar Óvodapedagógusok Egyesülete: „Önbizalmat nyernek az óvónők, mert most már eljutottunk oda, hogy nemcsak a paraván mögül játszanak, hanem ki kell jönni a paraván elé is, és nem színészként, de szabadabban mozognak, és hát ezen én is sokat dolgoztam, hogy felszabadultabbak legyenek, úgyhogy ilyen irányú fejlődésünk is van.”
szombat, 2016. március 19. 21:25
A Bábfesztivált sokáig vándorrendezvényként szervezték meg, az idei évtől azonban állandó otthonra talált a zentai Hófehérke Óvodában. Kopasz Ildikó, igazgató, Hófehérke Óvoda: „Boldogok vagyunk, hogy Zentán van, és mindig Zentán lesz. Szeretnénk mindig szebbé tenni, mindig fejleszteni, és a célunk, hogy mindenki jól érezze magát.”
szombat, 2016. március 19. 21:25
Idén két gyermek-bábcsoport is bemutatkozott. A fesztiválon összesen kilenc csoport képviseltette magát, köztük magyar és szerb nyelvű csoportok is, amelyeknek tagjai a Tisza menti településekről, valamint Kishegyesről érkeztek Zentára.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal