Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Továbbra is több ezer migráns várakozik a görög–macedón határon



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. március 18. Nézettség: 238

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. március 18. 19:41
A határzár óta megközelítőleg 1500 bevándorló illegálisan átlépte a görög–macedón zöldhatárt, egyetlen határsértőt sem regisztráltak.
Folyamatosan nő a Görögországban tartózkodó migránsok száma, 44 ezren vannak, miközben 31 ezer férőhely van a görögországi menekültszállásokon. A nyugat-balkáni útvonalon található országok fokozatosan lezárták a határaikat a migránsok előtt, és Macedónia is csak azokat engedi be, akik a jogszabályoknak megfelelően útlevéllel és vízummal rendelkeznek, vagy ott akarnak menedéket kérni. A bevándorlók a mai uniós csúcstól azt várják, hogy megnyílnak előttük a határok és Macedónián keresztül folytathatják útjukat az uniós országok felé.
A migránsok folyamatosan megpróbáltak átszökni a görög–macedón zöldhatáron. Hétfőn az idomeni sátortábort elhagyva megkerülték a határkerítést, így többen is bejutottak Macedóniába. Egy macedón rendőrségi forrás szerint ezeket a személyeket elkezdték visszaküldeni Görögországba.
péntek, 2016. március 18. 19:41
Letáboroztak a senki földjén
362 fős migránscsoport tartózkodik a Macedónia és Szerbia közötti úgynevezett senki földjén – közölte a macedón hatóság. Már tíz napja vesztegelnek ott a főként Szíriából érkezett bevándorlók.
A migránsok nem kívánják elhagyni ezt a területet, sőt sátrakat állítottak fel annak reményében, hogy megnyitják előttük a határt és folytathatják útjukat Németországba – mondta Goran Stojanovski, a macedón válságtörzs koordinátora. A balkáni útvonalak lezárása miatt jelenleg mintegy ezer migráns rekedt Macedóniában. Hétfő óta, miután megközelítőleg 1500 bevándorló illegálisan átlépte a görög-macedón zöldhatárt, egyetlen határsértőt sem regisztráltak – jelentette ki a macedón rendőrség szóvivője.
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal