Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 03 08 Egyre több migráns torlódik fel a görög-macedón határon



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. március 8. Nézettség: 342

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2016. március 9. 00:00
Egyre sürgősebb az útjuk a migránsoknak. Attól tartanak, hogy ha a következő uniós csúcson rábólintanak a balkáni útvonalon lévő határok lezárására, akkor Törökországban vagy Görögországban ragadhatnak. Az embercsempészet a szigorított határellenőrzés bevezetése óta jobban virágzik, mint valaha. Az útvonal az utóbbi időben változott.
szerda, 2016. március 9. 00:00
Áznak-fáznak a migránsok Idomeninél. Egyre többen torlódnak fel Görögországnak a Macedóniával határos részén. A görög kormány ma közölte, nem kényszeríti az embereket arra, hogy elhagyják a tábort, de nyomást gyakorolnak majd rájuk, hogy használják az újonnan kiépített befogadóhelyeket a közelben. A görög vezetés aggódik, hogy még több bevándorló szeretne eljutni a görög-macedón határra.
szerda, 2016. március 9. 00:01
Az uniós csúcson ugyanis egy körvonalazódó megállapodás született a határok esetleges lezárásáról. Az egyezményt a következő, március 17-ei EU-csúcson fogadhatják el. Görögországban további táborokat hoznak létre a hét végéig. Összesen 16 ezer fő elhelyezésére alkalmas befogadóhelyet alakítanak ki az ország nyolc különböző pontján.
szerda, 2016. március 9. 00:02
Közben virágzik az embercsempészet a Balkánon. Úgy tudni, már több száz embercsempész-hálózat működik, egy-egy csoport pedig 10-15 főből áll. Már nem a macedón-görög határon át juttatják el illegálisan a migránsokat céljuk felé, hanem Bulgárián és Magyarországon keresztül – figyelmeztetnek szakértők. Ennek oka az utóbbi időszakban bevezetett szigorított határellenőrzés a balkáni útvonalon. Úgy vélik, Közép-Európára egyre nagyobb nyomás nehezedik majd, az embercsempészek még inkább arra viszik majd a migránsokat, ha március közepén megszületik a döntés a balkáni útvonal lezárásáról.
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal