Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Újvidéken is egyre több követőjük van a vahabitáknak



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. február 2. Nézettség: 250

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. február 2. 20:37
Mintegy 500 szélsőséges nézeteket valló vahabita tevékenykedik Szerbiában, a legtöbben a délnyugat-szerbiai Szandzsákban és Belgrádban. A Večernje Novosti értesülései szerint azonban Újvidéken is egyre több követőjük akad.
Igenis van ok aggodalomra, Koszovó és Metohijában ugyanis egyre több a szélsőséges nézeteket valló vahabita. A helyi parlamenti bizottság elnöke úgy véli, hogy ezek a személyek komolyan veszélyeztetik a más vallást gyakorlókat. A hatóságoknak a nemzetközi szervekkel kell együttműködniük a szélsőséges támadások megelőzése érdekében......
kedd, 2016. február 2. 20:41
A vahabizmus egyébként az iszlám vallás irányzata, amelynek lényege az iszlám eszme megtisztítása az idegen elemektől, valamint a Korán eredeti tanainak feltétlen érvényesítése. A vahabiták az esetek többségében humanitárius szervezetek tagjainak álcázzák magukat és főként a szegényebb sorsú muszlim vallású romákat próbálják beszervezni – írja a lap. Anyagi támogatást ígérve terjesztik a szélsőséges vallási tanokat. Többségük Bosznia-Hercegovinából és a délnyugat-szerbiai Szandzsákból érkezik.

Sajnos álcázva sunyi módon becserkészik a tudatlan embereket és terjesztik a fundamentalizmust, na és ezzel fennáll az állandó veszély.......!!!
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal