95-ik Trianoni megemlékezés

95-ik Trianoni megemlékezés

Ismét volt egy gyönyörű trianoni megemlékezés...

Június 4-én, Trianon 95. évfordulóján, a magyarellenes nemzetgyilkossági kísérlet városában, Versailles-ban összmagyar megmozdulás zajlott, Kárpát-medencei új magyar paradigmát! címmel. A megmozdulás a Szent Lajos székesegyház előtt Himnusszal, Székely Himnusszal és papi áldással kezdődött. A Magyarok Világszövetsége ajánlja minden magyar közösségnek, hogy Trianon-napi rendezvényeiket nevezzék megmozdulásoknak, hiszen ezen a napon egyszerre kell helye legyen a gyásznak és a fájdalomnak, miként a tüntetésnek, és a tiltakozásnak is. Fel kell mutatni e napon a magyar nemzet elszánt élni akarását, és a nemzetpolitikának meg kell mutatnia számára a kiutat Trianon csapdájából. A MEGMOZDULÁS az a szó, amely mindezt magába foglalhatja. 

 

Trianon gyászát Sajó Sándor - Magyar ének 1919-ben -, Andróczki Lászlóné - Adósunk Európa - és Reményik Sándor - Nem nyugszunk bele! - verse idézte, a megmozdulás fénypontját jelentő, ötven fős székelyudvarhelyi kórus éneklésébe ágyazva. 

A nemzetpolitikai beszédeket sorrendben Léh Tibor (Párizs), Varga Tamás (Párizs), Drábik János és Patrubány Miklós mondták, felrajzolva egy Trianon legyőzésére alkalmas új, kárpát-medencei magyar nemzeti paradigmát, amelynek lényege: el kell ismertetnünk az utódállamokkal, hogy a trianoni békeparanccsal elszakított magyar nemzeti közösségek továbbra is, és minden időkre a magyar nemzet részei. Annak a nagyvonalú politikának fejében, amelyben a Szent Korona országa részeltette és gyarapította a később elszakadó, új államokat alapító népeket, elvárható, hogy ezt az elismerést foglalják alkotmányukba. 

Rövid üzenetet a Versailles-ba utazó csoportok vezetői, Felber Zoltán (Bázel), Bottyán Zoltán (Pásztó), Karsay Péter (Salzburg), Bodnár József (Salgótarján), Fenes Iván (Bős), Orosz Pál József (Székelyudvarhely) és Miklós Árpád (Miskolc) mondtak. 

A magyar nemzet élni akarását a magyar és a székely népviselet, a népdal és a néptánc mutatta fel. Petőfi Sándor - Élet vagy halál! című verse zárta az első részt, megadva az alaphangot a tüntetéshez. 

A magyar nemzet politikai akaratát, a háromórás állórendezvényt követő Vesszen Trianon! című, egyórás tüntetés fejezte ki, valamint a Strasbourgban és Párizsban átadott, Igazságot Európának! - Justice for Europe! petíció és melléklete, A közbéke érdekében című nyilatkozat. 

A Palace Trianon előtt Magyarországért református lelkész - Kiss Endre József - és katolikus pap - Pál István - által mondott ima zárta a Versailles-i összmagyar megmozdulást Trianon 95. évfordulóján. 

A Trianon-95 megmozdulás keretében egy dal ősbemutatójára is sor került. Címe: Itt és odaát... (Trianon gyásza). Szerzője, Tóth Árpád Zoltán felajánlotta a Magyarok Világszövetségének e napon való bemutatásának lehetőségét. Ezzel a dallal a nemzeti összetartozás kapcsán kormánytámogatással elterjesztett, és a nemzeti érzelmű embereket mélyen sértő "barackos" dalt kívánja elfeledtetni. 

A megmozdulásról Sós Béla és Bognár Tibor készített egy közel három órás összefoglalót

 

 

 

 

 

 

 

 


   

Megjegyzések

szerda, 2015. június 10. 15:02
Jó napot, szeretnék válaszolni erre az emailre,

Mint fiatalabb nemzedék, középosztály, muszáj kimondanom: nem tüntetni kell, hanem magyar gyermekeket szülni.
csak azzal megyünk előre.
annyi ideig, amíg valaki kiutazott versaillesba, addig még talán a baba is összejött volna.
Ezt kell a fiataloknak mondani, nem holmi utazással butítani őket, hogy azt higgyék, csinálnak is valamit.

Ezt tudják a franciák is, biztosan jót mulattak a "tüntetésen"

www.magyarvagyok.com/videok/29-Oktato/405977-Vukics-Ferenc-Hazatalalas-Nagybanya-1-resz.html

ezt kellene jobban megérteni és reklámozni.
erre van a magyarvagyok is, ez az érték.

Régebben az is bűn volt, ha nem a helyes dolgot "reklámozta" valaki.

a "Szeretettel és fajdalommal teli szív" nem teremt. ha nem teremt, akkor Jézus ellen cselekszik.

Jézus is mondta, TEREMTENI KELL. nem utazni, énekelni, búsulni. azzal nem megy a magyar nemzet előre. azzal biztosanmegy a kihalás felé.

Ez az egyetlen út és minden tiszta magyarnak ezt meg kell érteni és támogatnia kellene azokat az embereket, gyermekeket, akik még nemzőképesek és azokat akik szülhetnek.
Ez kellene az egyedüli dolog legyen. mindenki erről kellene beszéljen, figyeljen.

Ez ellen szól a világ. Nyisson ki bármilyen magazint...nem nyomtatnak 2 oldalt egymás mellett, anélkül, hogy lenne egy válásra utalás a cikkben. Rombolják az erkölcsöt, rombolják a családot. erre kellene figyelni, ez ellen kellene tüntetni. Én erdélyi vagyok, s tudom, érzem, hogy a tüntetés semmire sem ment. Úgy, ahogy a 90 éves nagy megemlékezés tüntetés sem ment semmire. AZÓTA ELTELT 5 ÉV. több mint 1500 nap.

Még egy napot sem kellene elfecsérelni az időből. A nemzetet csak egyféleképpen lehet megmenteni, és az sajnos nem ez...

(Módosítva: szerda, 2015. június 10. 15:07)
szerda, 2015. június 10. 15:09
gyors példa:
www.magyarvagyok.com/6934/Mereteine-Matosics-Agnes

Gratulálok Ági, igazi család vagytok és úgy cselekedtek ahogy minden magyar családnak kellene!
:)
szerda, 2015. június 10. 15:54
Igy van, Ági nekem is példakép! ;)
csütörtök, 2015. június 11. 08:51
Jajj máááár! Elérzékenyülök! :-)
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal