Ultrahangos fogkefe

Ultrahangos fogkefe

A fogászatban a leggyakoribb oka a fogak elvesztésének a fogágybetegség és ennek következtében a fogak elvesztése.Erre nyújthat megoldást az ultrahangos fogkefe, amely nem csak a fogkövet és a fogon lévő elszíneződéseket takarítja le, de a fog így alatti részét is baktérium mentesíti.Ezen kívül a hagyományos fogkefe sörtéi a hagyományos fogkrémekben lévő szemcsékkel kölcsönhatásba lépve mikro karcolásokat okoznak a fogak zománcában és okozhatják az íny visszahúzódását.Az ultrahangos fogkefénél nem kell és nem is szabad nyomni a sörtét a fogakhoz, sőt tulajdonképpen hozzá sem kell érni, csak követni a fogfelszínt és az ínyt.

 

A hatásmechanizmus

Napi megelőzés tiszta ultrahanggal bárki számára otthon is elérhető – (max. 96 milliós rezgésszám percenként)

 

Ultrahangos készülékeink a „legjobbak a fogaknak”

Fogorvosok és tudósok évi legalább egyszeri professzionális fogtisztítást javasolnak, amit fogorvosi rendelőkben asszisztensek vagy dentálhigiénikusok végeznek el.

A hivatalos társadalombiztosítás költségtérítése egészségpénztáranként és országonként eltérő. Javasoljuk, tájékozódjon saját országában a hivatalos egészségpénztáraknál a költségtérítés mértékéről. Ezért is nagyon jelentős ez a lehetőség, amely a rendszeres, alapos és otthoni fogápolást és szájhigiéniát biztosítja, hatékony napi megelőzés és terápia formájában.

A már említett tisztítási eljárással szemben (makro-tisztítás – mechanikus mozgások, 20-30.000 rezgés percenként) az új mikro-tisztítás (max. 96.000.000 rezgés percenként) egy teljesen más, mozgás-, szinte érintésnélküli technológiára épít, amelynek – a korábbival szemben – hatalmas előnye, hogy a szájüregben olyan helyeket is tud tisztítani, ahol nincs makro-tisztítási folyamat, amely hatékony lenne, még a fogselyem, vagy az interdentális fogkefe sem.

Az ultrahanghullámok behatolnak a fogak közti legkisebb résekbe, a fogszabályzóknál és az implantátumoknál is. Mechanikus nyomás nélkül hatékonyan és kitartóan tisztítja a fogakat, fogközöket, réseket és fogínytasakokat.

Sok kérdés felmerül az emberekben ezzel kapcsolatban.Most leírom a legfontosabbakat.

Úgy hallottam, hogy ultrahangos készüléküknek az alapos tisztítás mellett további pozitív hatásai is vannak. Mi értendő ezalatt?

Az ultrahang megelőző hatású a fogbetegségek kialakulásában. Az új ultrahangos technológia alkalmazása valódi megelőzésről szól, mivel az megöli a csírákat és baktériumokat. Valamennyi fogbetegség okozói baktériumok, amelyeket az ember immunrendszere nem képes teljesen legyőzni és elpusztítani.

Az ultrahang elpusztítja a baktériumokat és tartósan eltávolítja a fogbetegségek lehetséges okait. Ezen kívül az ultrahang serkenti a szövetekben a vérkeringést, test azonos energiákat szabadít fel, melyek szintén megelőző hatással bírnak. Az ultrahang gyógyító hatású is, mivel megöli a csírákat és baktériumokat - nemcsak a fogakon és fog tasakokban (plakk, fogkő, szuvasodás), hanem a fogínyben is, ahová az ultrahang 12 mm mélyen behatol, így elpusztítja a baktériumokat és fekélyeket a fogtartó készülékeken és a foggyökérben (ínygyulladás, paradontózis,az implantátumok körüli lágy szövetek gyulladása) is. A szövetek jobb vérkeringése és a test azonos energiák felszabadulása erősíti az immunrendszert, azaz a test ellenállóképességét, így a gyógyulási folyamatot támogatja és meggyorsítja.

 

Kötelező az ultrahangos fogkrém használata?

Igen, mert csak az ultrahangos fogkrém teszi lehetővé a mikrobuborékok képzését. Az ultrahangos fogkrém – 75 ml – cca. 6 hétre elegendő.

 

Veszélyes az ultrahang kisgyermekekre, idősekre, vagy szívritmusszabályozót viselő emberre?

Nem, a fogászati mikro-tisztításhoz használat ultrahanghullámok teljesen biztonságosak mindenkinél.

 

Veszélyes az ultrahang?

A fogászati mikro-tisztításnál használt ultrahang teljesen veszélytelen. Az ultrahangot évtizedek óta alkalmazza az orvostudomány. Kutatások bizonyították, hogy az ultrahang 50 W teljesítményig az emberre veszélytelen. Az Emmi-Dental (Emmi-Dent 6) mindössze 0,2 W teljesítménnyel működik!

 

Alkalmazható a fogászati mikro-tisztítás a kivehető pótlásoknál is? 

Igen, az ultrahang a kivehető pótlásoknál is – csakúgy, mint koronáknál, töméseknél – teljesen biztonságosan használható, egyáltalán nem okoz zavart.

 

Miért olyan fontos a mikro-tisztítás az implantátumok esetében? 

Az implantátumoknál 2 jelentős probléma szokott felmerülni: Az első, hogy a beépítés után 4-6 hétig nem a makro-tisztítás eszközeivel nem tisztíthatóak, míg ultrahanggal nemcsak azonnal a beépítés után lehetséges, hanem egyúttal ajánlott is. Vizsgálatok kimutatták, hogy a periimplantáris problémák, a tasakképződés, gennyesedés, stb szinte teljesen kizárhatóak. Ez nagy jelentőségű mind a beteg, mind az implantológus számára. A második, jelentős probléma az implantátumoknál, hogy az implantátum és az eredeti fog között rés marad, kb. 2 és 45 mikron közötti területen – az implantátum minőségétől függően – ahol szennyeződések, baktériumok telepedhetnek meg, és okozhatnak pl. gennyesedést. Ezek baktériumfészkek. Csak a mikro-tisztítás éri el ezeket a baktérium fészkeket, öli meg a baktériumokat és távolítja el azokat biztonságosan.

 

Miért jobb ez a termék, mint az elektromos vagy szonikus fogkefék?

A kézi, elektromos vagy szonikus fogkefék csak ott tisztítanak, ahová a sörték elérnek, és ott is csak erős dörzsölés árán. Emellett dörzsölőanyagos fogkrémet kell használni. Ezzel szemben az ultrahang mindenhol tisztít, még olyan helyeken is, ahová a fogselyem sem ér el, az ultrahang sokkal alaposabban tisztít, mint eddig bármilyen fogkefe és súrolás nélkül, még a résekben és fogínytasakokban is.

 

Mi a különbség az elektromos, szonikus és az ultrahangos fogkefék között?

Az elektromos és szonikus fogkefék mechanikusan működnek, a fogkrémben található dörzsölő anyagokkal (általában 70 – 130-as RDA-érték), percenkénti 20-30.000 rezgésszámmal. Az ultrahangos fogkefe tisztán ultrahanggal működik, dörzsölés- és nyomásmentesen, max. 96.000.000 percenkénti rezgésszámmal. (RDA-érték 0). A tisztítóhatás mellett az ultrahangos fogkefének megelőző és gyógyító hatása is van.

 

Mik a mikro-tisztítás előnyei a makro-tisztítással szemben?

A mikro-tisztítás a makro-tisztítással szemben kíméletes, mechanikus mozgás nélkül. Emellett jelentősen jobb a tisztítóhatása, mint a makro-tisztításé, továbbá elpusztítja a baktériumokat, támogatja a vérkeringést és felszabadítja a test energiáit. Az ultrahang hatékony az ínyvérzéssel, rossz lehelettel szemben, megakadályozza és gyógyítja a parodontózist, aftát és más fogászati betegségeket.

 

Mi különbözteti meg terméküket más fogkeféktől?

Termékünk nem kefe, hanem kizárólag ultrahanggal tisztít. A fogkefék – hagyományos, elektromos vagy szonikus – mechanikusan, dörzsöléssel dolgoznak (makro-tisztítás – 20.30.000 percenkénti rezgésszámmal), a mi termékünk dörzsölés nélkül, ultrahanggal működik (mikro-tisztítás – max. 96.000.000 rezgésszám percenként).

 

Hogyan lehetséges ultrahanggal a szennyeződések eltávolítása?

Az ultrahang közvetlenül a sörték tetején keletkezik és azt minden egyes sörte külön-külön vezeti az ultrahangos fogkrémbe. Ott az ultrahang mikroszkópikus buborékokat képez, amelyek behatolnak a fogak közé és eltávolítják a szennyeződéseket, ételmaradékokat, fogkövet, baktériumokat, stb. Ez nem érezhető, nem hallható.

 

Milyen hosszú ideig lehet használni az ultrahangot fogtisztításnál – és veszélyes-e a hosszabb ideig tartó használat, ha igen, mennyi idő után? 

Készülékünknél használt ultrahang teljesen veszélytelen, bármilyen hosszú ideig használható fogtisztításra, azaz nincs időbeli korlát.

 

Mennyi ideig kell ugyanannál a fognál maradni a tisztítás során?

A sörték felülete normál esetben 3 fogat fed le. Általában elegendő 5 másodperc. A tényleges kezelési idő az adott fog szennyezettségétől függ. Az erősen szennyezett / elszíneződött (pl. nikotin, vörösbor…) fogaknál érdemes a kezelési időt eleinte megnövelni.

Összefoglalva: Az ultrahangos fogkefe a hagyományos fogkefékkel szemben nem csak a fogfelszínt tisztítja meg, azt is mechanikus karcolás nélkül, hanem az íny alatti részt (fogágy) is.Leszedi a fogkövet és az elszíneződéseket, fehéríti a fogakat, azok mechanikus vagy kémiai károsítása nélkül.

 

Bármilyen felmerülő kérdéssel keressetek nyugodtan.Jó szívvel ajánlom mindenkinek, mert egy professzionális elektromos fogkefe áráért egy sokkal jobbat kapunk.


   

Megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal