2020

csütörtök, 2020. február 27. 18:04, Nézettség: 516

              TOVÁBBI ÚTRAVALÓNAK Dr. Matykó Árpád orvosnak és családjának szeretettel ajánlom.   Az úton, melyen elindultatok, Menjetek szépen, dicséretesen. Szép szavatokkal is gyógyítsatok, Békesség legyen a szívetekben. Szeressenek nagyok és kicsinyek, Hogy áldassék mindig a nevetek.   Tisztán menni nehéz lesz az úton, Lesznek majd vak és sötét folyosók.

szombat, 2020. február 15. 15:26, Nézettség: 370

                LEVÉL EGY DISSZIDENS BARÁTOMHOZ. VÁLASZ EGY IDEGENBŐL JÖTT LEVÉLRE   Megkaptam könnyel írt leveledet. Megkaptam – és sajnállak is téged. Vigasztalni nem tudod szívedet, A sors téged nagyon összetépett. Adta ajkadra akkor szép imát, Az új Isten épp akkor született. Törölve kínt, bút és régi hibát, Új Isten ült az új egek felett.

csütörtök, 2020. február 6. 08:48, Nézettség: 393

                LEGYEN A TE AKARATOD. Zsolt 72.3.16. v.   Békesség susogjon a hegyeken; Termő, virágzó béke – koronák. Igazságot zengjenek a halmok; Szomjúhozik, vágyik rá az ország.   Hazánkban boldog aratás legyen. Még a szikkadt hegyek tetején is Gyümölcstől roskadozzanak a fák, Mint Libánon hegyén karcsu pálmák.

szombat, 2020. február 1. 12:59, Nézettség: 407

              A GÉZAHÁZI PUSZTÁN   Eljöttem szerelmünk szent helyére, Erre vette szívem ma az útját. Rám borul a régi csend, a béke. Régóta vágytam a drága pusztát. A telehold régen itt vigyázott, Itt kaptam meg minden boldogságot.   Mondjátok el kósza tavaszi fák, Dalold virág, dalold ki őslevél, Ti hajoltatok édesen mi ránk, Ti suttogtatok forró szíveknél.

csütörtök, 2020. január 30. 10:41, Nézettség: 513

                LEVÉL ÉDESANYÁMNAK   Anyám, hozzád írom ma levelem, Anyám, ma csend dalol a szívemen. Ne sírj értem álmatlan éjszakán, Anyám, olyan szép az élet Dobán. Igaz amit elmondok ma neked: Nem beteg már, felgyógyult gyermeked. Anyám, fogadd szépen a levelet, Vigasztalni akarom szívedet.

kedd, 2020. január 28. 12:21, Nézettség: 380

             VOLT CSELÉDEK  MULATÓJA   Hej, cigányok, cigányok, Szóljon a muzsikátok! Ifjú szívünk lobogjon, Sarkunk táncra forduljon, Elmúlt már a rossz idő, Nincsen csendőr, intéző!   Nincsen, aki kopogjon, Ablakunkon hajnalon! Három éjjel mulatunk, Senkinek sem tartozunk, Tüzesebb lett a borunk, Szép lányokkal vigadunk.

kedd, 2020. január 7. 10:04, Nézettség: 439

                FA VAGYOK ÉN…   Fa vagyok én lombtalan őszi fa Melyre tavasz többé nem virula Tavasz se volt már újra itt a tél Szivem szerelmem jövél s elmenél   Boldog valék de hamar elmula Boldogságomnak tündér kapuja Ifju voltam szerelmem lobogott S öreg vagyok szép időm elszállott   Jöjj ifjuság szívemnek tavasza Ó jöjj vissza hadd lássalak újra Jöjj s...

péntek, 2020. január 3. 10:55, Nézettség: 375

                ÁLMODTAM   Édesanyám, álmodtam az éjjel. Azt álmodtam, hogy boldog vagyok! Hogy ölemben van az egész világ, A mennyország és a csillagok !… Fejtsd meg, anyám, fejtsd meg ezt az álmot, Bírom – e majd én a mennyországot?   Fiam, ki boldogságról álmodik, Hite elvész, elveszti Isten. Lát sok tündéri, fényes ragyogást S lába előtt tűnik el az Éden.

28 bejegyzés | 3 / 3 oldal « 1 2 3 »