Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Szerelmi ének

Szerelmi ének


Tetszik 1 és még 1 tag kedveli
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2016. október 11. 16:33
Csendes percek - Szerelmi ének(2) - "Nappal szeretetét rendeli mellém,éjjel éneket ad számba az Úr,imádságot életem Istenéhez."(Zsoltárok 42,9)
Miközben az egyik dal szövegét dúdoltam magamban,eszembe jutott,hogy az imádság is olyan,mint egy Istennek szóló szerelmes dal.A Biblia tele van Istenhez intézett,vagy Róla szóló énekkel.Jó néhányat zsoltárnak nevezünk,és ezek közül többet akkor írt a zsoltáros,amikor szenvedést,nehézséget vagy üldöztetést élt át.Ezek az imádságos énekek a mindenható Istentől aló függőségünkre emlékeztetnek.Az egyik ilyen zsoltárban írta a szerző a fent idézett ige költői szavait.Az Istenünknek mondott magasztalás bensőséges közösséget alakít ki.A bibliai zsoltárok arra tanítanak,hogy minden időben van okunk az Urat dicsőíteni imádságainkban.Mindig emlékezhetünk Isten hűségére és cselekvő jelenlétére az életünkben.
Imádság:Drága Istenünk,egyedül Te vagy méltó, magasztalásunkra. Segíts örömet találnunk a dicsőítésedben! Ámen. Ma új éneket éneklek az Úrnak!(Zsoltárok 96,1)

Üzenet írása