Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

A tanítás adománya

A tanítás adománya


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 263x191 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. június 2. 06:40
Máté 28,19-2o - A tanítás adománya -
Ezúttal Victor János1929.május,22-én a lágymányosi gyülekezet istentiszteletén elmondott beszéde ragadott meg.Megállapítja hogy Jézusnak hátrahagyott testamentuma egyik legmélyebb erőforrása a keresztyén egyházaknak.Ebből tanulta meg,hogy küldetése egyetemes:Minden népet be kell venni Jézus iskolájába.A tanítás nagy parancsa a tanítványok összességéhez szól.A kapott feladatot Jézus minden tanítványának végeznie kell.Az egyháznak cselekvően részt kell vennie a tanítás szolgálatában.Ez a református keresztyén elfogásunk.
Az egyházunkban Isten rendelése alapján van a tanítás. Egyházunk legfőbb gondja Istentől elhívott emberek erre való komoly előkészítése.De Jézus parancsa mindnyájunknak szól,annak felelősségét és kiváltságát em háríthatjuk csak a hivatalosokra.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. június 2. 06:56
Egyházunk lelkészeinek,hivatalos tanítóinak sokat köszönhetünk, akiknek igehirdetését hétről hétre hallgathatjuk, pásztori szolgálataik hatással vannak életünkre.Nem lehet nagyobb örömük,mint ha e munkájuk nyomán j élet születik az örökkévalóságra.Nem érhetik be kevesebbel,mint hogy őrködjenek a rájuk bízottak sorsa felett, találják meg a segítség legjobb módját,ahol szükség támad és önfeláldozó élettel segítsék az éhező lelkeket.Legboldogabb óráik azok,amelyekben egy-egy elfáradt,tévelygő lélek visszatér az anyaegyházhoz.
Ki tudná felmérni,mit végzett Isten e világban az dicsőségére írott művek és azok elterjedése által!Kálvin János nagy tanítómester volt a genfi szószéken.Máig milliók meríthetnek tiszta és éltető istenismeretet abból a szolgálatból,amelyet ő hivatalos munkálkodásban végzett évtizedeken át.Ezt az egész szolgálatot egyetlen műve is helyettesítheti:A keresztyénség tanításai,amelyet huszonkilenc évesen írt meg,amikor még semmilyen hivatalt nem viselt az egyházban,hanem csupán a benne élő
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. június 2. 07:07
kegyelmi ajándék szorongatta munkára.
Magyar református múltunkból is sok áldás árad elénk azokból a bizonyságtételekből,amelyek múltunk igehirdetőinek hivatalos tanítása során hangzottak el.Nagy hálaadással áldjuk őket,az írások és nyomtatványok gazdag szolgálatáért és imádkozva dolgozunk azért,hogy egyházunk fáján nőjön ez a dúsan termő ág is!
Életbevágóan fontos a tisztek kara,de a győzelmet csak a hadsereg vívhatja ki.Ezt az utolsó közlegénynek is tudnia kell,és ahhoz kell tartania magát.Mindnyájan elküldettünk a tanítás missziójába,míg csak teljessé nem lesz a győzelem.Álljuk meg helyünket ebben a küzdelemben!Ismerjük fel és töltsük be a nekünk szánt részt! Biztosak lehetünk,hogy Ő velünk lesz minden napon a világ végezetéig!A győzelemig! - Szenczi László

Üzenet írása