Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Kié a hatalom?

Kié a hatalom?


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 2622x3331 (8.3 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. június 2. 06:02
Kié a hatalom? - Jézus megkísértésének történetét csak a szinoptikus evangéliumokban találjuk meg (Máté 4,1-11:Márk 1,12-13:Lukács 4,1-13). A három közül a legrövidebb és legtömörebb leírást Márk adja,a másik kettő evangélium jóval részletesebben tárja elénk a történetet.Máté és Lukács evangélista tudósítsa azonban jelentős eltéréseket mutat.A mátéi változathoz képest a három konkrét kísértés közül Lukácsnál a másodikat és a harmadikat megcserélve olvashatjuk,ezen felül a szöveg is némileg hosszabb.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. június 2. 06:11
Lukács evangéliumába a második megkísértésnél azt olvassuk, hogy az Ördög Jézus "felvitte" (Lukács 4,5) - hogy hova,nm jegyzi meg az evangélista.Máté szerint "egy igen magas hegyre"(Máté 4,8). A kísértő "megmutatta Neki a földkerekség minden országát egy szempillantás alatt"(Lukács 4,5),majd ezt mondta: "Neked adom mindezt a hatalmat s dicsőséget,mert nekem adatott,és annak adom,akinek akarom."(Lukács 4,6). E mondat második fele ("mert nekem adatott,és annak adom,akinek akarom") nem található meg Máténál és máshol sem.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. június 2. 06:21
Sokan teszik fel a kérdést e mondat kapcsán:Kié a hatalom?A Biblia több helyén is olvashatjuk,hogy a Sátánnak van hatalma ebben a világban,és a világ fölött.Jézus egyenesen "a világ fejedelmének" is nevezi.(János 12,32:14,3o:16,11),de azt is kijelenti róla,hogy "eljön a világ fejedelme,bár felettem nincs hatalma"(János 14,3o). Sokszor érezzük úgy,hogy e földi emberi életek,háborúk és feszültségek mögött a "világfejedelme" munkálkodik,és elfelejtjük azt,hogy van,Aki még őfelette is áll.Jézusnak nagyobb a hatalma,mert kereszthalálával megtörte e világ fejedelmének hatalmát.Bátorítson bennünket győzelmes Urunk szava:"Nekem adatott minden hatalom mennyeb és földön."(Máté 28,18) Szetey Szabolcs

Üzenet írása