Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Legyetek erősek

Legyetek erősek


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 830x1250 (1.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. május 26. 06:31
Legyetek erősek! - Többször hallottam már,hogy milyen jó a keresztyéneknek,mert minden kérdésükre meg tudják adni és találni a választ és minden problémájukra a megoldást.Ebben nagyon sok igazság van.De az is igaz,hogy a hitét komolyan megélő ember élete csatatér,sok mindennel kell harcolnia. Egyre-másra jönnek a problémák,a megoldásra váró élethelyzetek és feladatok,és mi szeretnénk jól dönteni. Szeretnénk,ha a döntéseink nyomán az Úr akarata érvényesülne.
Az első keresztyéneknek is nagyon sok mindennel kellett harcolniuk.A téveszmék kereszttűzében,a bálványimádás,az emberi önzés és nagyravágyás,a magamutogatás romboló kísérletei közben az előrelépésnek és építésnek egyetlen ehetőségét tudták csak megragadni:Hitel fogadni Isten kijelentett akaratát,ahhoz ragaszkodni és attól el nem fordulni semmiféle érdekből vagy csábítás miatt.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. május 26. 06:43
Amikor Pál apostol gyülekezetet alapított,vagy már meglévőt látogatott meg,esetleg levélben adott tanítást,nem feledkezett meg arról,hogy biztassa a híveket.Biztatásában általában mindig a hitben maradást és az erős helytállást hangsúlyozta.A korinthusiaknak írott levelének utolsó fejezetében,a búcsúzáskor szintén buzdítja őket a hitben megmaradásra,az erős férfiúságra.
Megállni a hitben s erős férfinak lenni erős bizodalmat jelent abban az Úrban,Akinek minden ígérte igaz.Jézus úgy szeretett minket,hogy Önmagát adta értünk,és lehetőséget adott,hogy új életben járjunk.Többször olvashatunk ilyen biztatást.Pál az efézusiakhoz írt levelében arra biztat,hogy öltsük fel Isten fegyverzetét,hogy "ellenállhassatok a gonosz napon,és mindent leküzdve megállhassatok(Efézus 6,13). A filippibelieknek azt írja,hogy az evangélium hitéért kell viaskodniuk és "megállniuk" egy lélekben (Filippi 1,27).
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. május 26. 06:58
A kolossébelieknek azt írja,hogy Epafrász tusakodik értettük imádságban,hogy "tökéletesen,teljes bizonyossággal,állhatatosan maradjanak mindabban,ami Isten akarata."(Kolossé 4,12).
Nem felesleges ezt tudatosítanunk,hiszen érezzük,hogy a világ olyan lejtőn indult el,amelyen - úgy tűnik - nincs megállás vagy visszafordulás.Mert van csábítás,van félelmetes szakadék, amelybe belezuhanhatunk.Vannak olyan támadások,amelyről eleve tudjuk,hogy ördögiek,és mi egyedül nem tudunk ellenállni nekik."Az Ördög,mint ordító oroszlán,szertejár keresve kit nyeljen el"(1Péter 5,8)
Korunk problémái között,a sokszor kiélezett helyzetekben, amikor a keresztyén embertől véleményt és döntéseket várnak,szükségünk van útba igazításokra.Bátran hagyatkozhatunk megváltó Urunk segítségére.Késznek kell lennünk,megvallani mindenki előtt,az Isten kijelentetett akaratába vetett hitünket.Most amikor a reformáció ötszázadik évfordulóját készülünk ünnepelni,világosnak kell lennie számunkra,hogy sem emberi erő,sem emberi akarat, csak egyedül az
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. május 26. 07:11
Isten akaratához,kegyelméhez,szeretetéhez visszatérés jelentheti a ma keresztyénsége és a világ számára is sok kérdésben a megoldást.
Egyedül csak az segíthet,ha a világ szembetalálja magát a Krisztus mentő szeretetével,és rádöbben,hogy rossz útra vezették saját vágyai,önös elképzelései.Ehhez a felismeréshez szembesíteni kell az embereket tetteikkel,és azok következményeivel.Nem szabad elhallgatnunk Isten akaratát, igazságát,elképzeléseit az életünket érintő dolgokkal kapcsolatban.
Aki megízlelte,hogy jó az új életben élni.Isten akarata szerint járni,az mindent elkövet,hogy megálljon a hitben,még akkor is,ha harcok és megpróbáltatások között telnek a napjai. Akinek a szívében ott az örök élet reménysége,az a megpróbáltatásokat is szolgálaként fogadja,mert tudja,hogy megharcolva a hit szép harcát elnyeri az üdvösség koronáját.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. május 26. 07:18
Erre mindnyájunknak késznek kell lennünk,nem félve s rettegve semmitől,hanem bátran meg kell vallanunk mindenki előtt a hitünket.Nem lehetünk annyira önzők,és nem kis hallgathatunk azokra,akik nem kívánnak szembesülni a bűneikkel és azok következményeivel.Figyelve az Igére vigyáznunk kell és erősnek kell lennünk mindenféle támadás és kísértés között.Ezért buzdítsanak minket is Pál apostol szavai:" Vigyázzatok,álljatok meg a hitben,legyetek férfiak, legyetek erősek!"(1Korinthus 16,13) - Fazekas László - felvidéki református püspök - a szöveg a Zsinat május 11-i ülésén elhangzott áhítat szerkesztett változata.

Üzenet írása