Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Adakozás a szent sátorra

Adakozás a szent sátorra


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 2400x1440 (3.3 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2016. május 25. 12:37
2Mózes 35,4-28 - Adakozás a szent sátorra - És ezt mondta Mózes Izrael fiai egész közösségének:z a dolgot parancsolta az Úr: Gyűjtsetek felajánlást magatok között az Úrnak!Mindenkit,akit a szíve arra indít,hozzon felajánlást az Úrnak:Aranyt,ezüstöt,és rezet,kék és piros bíbort,karmazsin fonalat és lenfonalat, kecskeszőrt,vörösre festett kosbőröket,delfinbőrt és akácfát, lámpaolajat,balzsamot a fölkenéshez való olajhoz és a jó illatú füstöléshez,ónixkövet és a foglalatba való drágaköveket az éfódhoz és a hósenhez.
Jöjjön ide minden hozzáértő ember és készítsétek el mindazt, amit megparancsolt az Úr:A hajlékot,annak sátrát,és takaróját,kapcsait,deszkáit,reteszeit,oszlopait és talpait. Készítsétek el a ládát és annak rúdjait a födéllel együtt,a függőkárpitot,az asztalt,annak rúdjait,egész fölszerelését és a szent kenyereket ,a lámpatartót a világításhoz ,annak fölszerelését és mécseseit és a lámpaolajat.Készítsétek el az italáldozati oltárt és annak rúdjait,a fölkenéshez való olajat és a jó illatú füstölőszerek
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2016. május 25. 12:49
et, a bejárati függönyt a hajlék bejáratához,az égőáldozati oltárt,annak rézrácsozatát,rúdjait és egész fölszerelését,a medencét és annak állványát.Készítsétek el az udvar szőnyegfalait,oszlopait és talpait,meg az udvar kapujának függönyét,a hajlék cövekeit,az udvar cövekeit és ezek köteleit,a díszes ruhákat a szentélyben, végzendő szolgálathoz. Áron főpap szent ruháit és fiainak papi ruháit!Ekkor eltávozott Mózes elől Izrael egész közössége.
Ezután eljött mindenki akit a szíve indított,akit a lelke hajtott, és elhozta az Úrnak szánt felajánlását,a kijelentés sátrának elkészítéséhez,az ott végzendő szolgálathoz és s zent ruhákhoz. Eljöttek a férfiak az asszonyokkal együtt mindenki,akit a szíve arra indított,és hoztak boglárokat,függőket,gyűrűket,nyakláncokat,és mindenféle arany ékszert.Mindenki ajánlott fel aranyból való ajándékot az Úrnak.Minden férfi aszerint,hogy mije volt,hozott kék és piros bíbort,karmazsin fonalat,lenfonalat,és kecskeszőrt,továbbá vörösre festett kosbúőröket és delfinbőröket.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2016. május 25. 13:02
Aki ezüstből vagy rézből tudott felajánlást tenni,elhozta felajánlását az Úrnak,:Akinek akácfája volt azt hozta el a különböző istentiszteleti eszközökhöz.
Mindazok az asszonyok,akik értettek hozzá,saját kezükkel fonták meg.és megfonva hozták el a kék ás piros bíbort,a karmazsin fonalat,és a lenfonalat.Mindazok az asszonyok pedig akiket a szívük arra indított,és értettek hozzá,megfonták a kecskeszőrt.
A vezetőm emberek pedig ónixköveket és foglalatba való köveket hoztak az efódhoz és a hósenhez.Hoztak balzsamot és lámpaolajat,fölkenéshez való olajat és jó illatú füstölőszereket. Izrael fiaim közül mindazok a férfiak és asszonyok,akiket a szívük arra indított,hogy adakozzanak a különféle eszközökre, amelyeknek elkészítését elrendelte az Úr Mózes által,elhozták önkéntes ajándékukat az Úrnak.

Üzenet írása