Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

A szent olaj

A szent olaj


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 500x316 (0.2 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2016. május 22. 06:20
2Mózes 3o,22-33 - A szent olaj - Majd így beszélt Mózeshez az Úr:Végy finom balzsamot s folyékony mirhát ötszáz pénzért, balzsamos fahéjat fele annyiért,azaz kétszázötven pénzért, balzsamos nádat is kétszázötven pénzért.Végy kassziát is ötszáz pénzért a szent sekel szerint s egy hin olivaolajat. Készíts belőle felkenésre való szent olajat,vagyis fűszerezett olajkeveréket, ahogyan a kenetkeverő elkészíti.Ilyen legyen a fölkenésre való szent olaj.
Kend meg ezzel a kijelentés sátrát s a bizonyság ládáját,az asztalt és az egész fölszerelését,a lámpatartót és fölszerelését, az illatáldozati oltárt,az égőáldozati oltárt és egész fölszerelését,a medencét és állványát.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2016. május 22. 06:26
Így szenteld fel azokat,hogy igen szentek legyenek.Csak az érintheti meg aki fel van szentelve.Kend fel Áront és fiait is.Szenteld fel őket,hogy papjaim legyenek.
Izrael fiaihoz pedig így beszélj:Felkenésre aló szent olajom lesz ez nemzedékről nemzedékre.Más embernek a testére nem szabad azt önteni,és ilyen összetételben más hasonlót ne készítsetek.Szent az,szentnek tartsátok!Ki kell irtani népe közül azt,aki hasonló kenetet készít vagy illetéktelent ken meg vele.

Üzenet írása