Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

A hósen

A hósen


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 149x295 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2016. május 20. 06:40
2Mózues 28,15-3o - A hósen -
Azután készíttess hósent művészi munkával a döntések közlésére!Úgy készíttesd,ahogyan az efófot készítették:Aranyból,kék és piros bíborból,karmazsin fonálból és sodrott lenfonálból készíttesd el!Négyzet alakú legyen, kétrét hajtva,egy arasz hosszú és egy arasz széles legyen!Foglalj abba a foglalatba illő drágaköveket,négy sor követ eben a sorrendben:Rubin,topáz,és smaragd,ez az első sor.A második sor:Karbunkulus,zafír,és jáspis.A harmadik sor:Opál,agát,és ametiszt.A negyedik sor:Krizolit,ónix,és nefrit. Aranyfoglalatokba legyen erősítve.A köveken tehát Izrael fiainak a nevei legyenek,a tizenkét névnek megfelelően. Pecsétgyűrű módjára legyen vésve,és mind a tizenkét törzsnek a neve rajta legyen.Készíttess a hósenra zsinór módjára font láncokat színaranyból.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2016. május 20. 06:52
Készíttess a hósenra két aranykarikát is,és illeszd a két karikát a hósen két végére.A két aranyzsinórt fűzd a két aranykarikába a hósen két végén!A két zsinór végét erősítsd a két foglalatra,és erősítsd az éfód vállrészének az elejére!Készíttess még két aranykarikát és erősítsd azokat is a hósen két végére azon a szélén,amely az éfód felé eső részen belül van.Azután készíttess még két aranykarikát,és illeszd azokat az éfód két vállrészére elől,kissé lejjebb,közel az egybefűzéshez az éfód öve fölött. Csatolják a hósent karikáinál fogva az éfód karikáihoz kék bíbor-zsinórral,hogy az éfód öve fölött legyen,és ne csússzék el a hósen az éfódról.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2016. május 20. 06:57
Hordozza Áron Izrael fiainak a neveit a szíve fölött a döntések közlésére való hósenen,amikor bemegy a szentélybe.Állandó emlékeztető legyen ez az Úr színe előtt!Azután tedd a döntések közlésére való hósenba az úrimot és tummimot!Legyenek azok Áron szíve fölött,amikor bemegy az Úr elé.Hordozza Áron mindig a szíve fölött a döntéseket,amelyeket Isten színe előtt fog adni Izrael fiainak!

Üzenet írása