Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

A szövetség megkötése Mózessel

A szövetség megkötése Mózessel


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 585x366 (0.2 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2016. május 16. 06:17
2Mózes 24,1-11 - A szövetség megkötése Mózessel -
Azután így szólt az Úr Mózeshez:Jöjj fel az Úrhoz,te és Áron,Nádáb és Ehibú,meg Izrael vénei közül hetvenen és boruljatok le Tőle távol!Csak Mózes közeledjék az Úrhoz,azok ne közeledjenek,a nép se jöjjön fel vele.
Akkor elment Mózes s elmondta a népnek,ah Úr minden Igéjét és rendelkezését.Az egész nép pedig egyhangúlag így felelt: Megtesszük mindazt,amit elrendelt az Úr.Akkor leírta Mózes az Úr összes Igéjét és korán reggel oltárt épített a hegy lábánál és tizenkét szent oszlopot állított fel Izrael tizenkét törzse szerint. Azután odarendelt néhány izraeli ifjút,hogy mutassanak be égőáldozatot és vágjanak le bikákkal békeáldozatul az Úrnak.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2016. május 16. 06:26
Mózes pedig fogta a vér felét,tálakba töltötte,a vér másik felét az oltárra hintette.Majd fogta a szövetség könyvét,és felolvasta a nép előtt.Azok azt mondták:Engedelmesen megtesszük mindazt,amit az Úr rendelt.Azután fogta Mózes a vért ráhintette a népre és ezt mondta:Annak a szövetségnek a vére ez,amelyet az Úr kötött veletek mindezeknek az Igéknek az alapján.
Majd fölment Mózes és Áron,Nádáb és Abihú,meg Izrael vénei közül hetvenen.Látták Izrael Istenét:Lába alatt zafírkőféle volt,olyan tiszta,mint maga az ég.Izrael fiainak ezekre a vezetőire nem emelt kezet.Bár látták az Istent,ettek és ittak.

Üzenet írása