Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Krisztus evangéliuma Erópába jön

Krisztus evangéliuma Erópába jön


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 259x194 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. május 12. 09:39
Apostolok Cselekedetei 16,8-1o - Krisztus evangéliuma Európába jön. - Gyülekezeteink és egyházunk is esztendőkénti missziói munkatervet készít.Igénk szerint ezt tette Pál apostol is, munkatársaival.Nem sokkal a Jeruzsálemben tartott apostoli zsinat után (Apostolok Cselekedetei 15)úgy döntöttek, meglátogatják az ázsiai,illetve kis-ázsiai gyülekezeteket.Jézus Lelke azonban eltiltotta őket ettől.
Pál apostol nem felejtette el megtérésének azt a részletét, amikor a damaszkuszi úton azt mondja neki Krisztus:"Kelj fel,menj be a városba és ott megmondják neked,mit kell tenned."(Apostolok Cselekedetei 9,6). Tehát,várnia kellett.Ezt ette most is.Időbe telt,amíg újból átélte ,mit kell tennie.Jól tudta,hogy Isten mint szuverén Úr jelöli ki a szolgálat irányát azon belül,hogy "tegyetek tanítványokká minden népet..." (Máté 28,19). Ő jobban tudja,hol van nagyobb szükség a Krisztus evangéliumának hirdetésére.Ezért Pál apostol megértette, hogy Isten zárta le a sorompót a kis-ázsiai munkájuk előtt.Azt is tudta,hogy amíg
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. május 12. 09:56
Urunk nem mutat új utat,addig neki erre várnia kell.
Az Égei-tenger partján,Troászban,Pálhoz látomásban szólt az Isten.Eben egy makedón férfi jelent meg előtte,és arra kérte, jöjjön át hozzájuk és segítsen nekik.Pál azután nem tanácskozott testtel és vérrel,hanem a Szentlélek vezetésével azonnal útnak indult.Szamotrakén és Neapoliszon áthaladva Filippibe jutott szolgatársával,Szilásszal,ahol egy Lídia nevű bíborárus asszony hitre jutott,és megkeresztelkedett háza népével együtt.
Napjainkban is megtehetné Isten,hogy látomás által irányítsa az Ő követőit.Ő azonban másképp mutat utat számunkra. Krisztus mennybemenetele előtt így szólt tanítványaihoz:"És íme,Én elküldöm nektek,Akit Atyám ígért,ti pedig maradjatok a városban,amíg fel nem ruháztattok,menyei erővel."(Lukács 24,49). Ez a Szentlélek,Aki megvilágosítja számunkra az írott Igét:A Bibliát,amin keresztül irányítja és vezeti az egyházát,és benne a gyülekezeti tagok életét.Ma így szól hozzánk Isten.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. május 12. 10:08
Európai szolgálatuk kezdetén is kijutott Pálnak és Szilásznak a szenvedésből,akiket megvertek és börtönbe zártak.Ők azonban Istent dicsérő énekeket énekeltek,és Uruk kiszabadította őket.Sőt a börtönőr is elfogadta családjával együtt Krisztus megváltó szeretetét.
Így indult Európában a Krisztusról szóló evangélium hirdetése. Mi, ma élő keresztyének azért adhatunk hálát Istennek,hogy két évezreden át megmaradtunk Krisztus tanítványainak. Vajon így lesz ez tovább is?Ennek egyedül Isten a megmondathatója.A jövőben is Ő dönt a misszió irányáról.Mi csak azt kérhetjük:Urunk,tarts meg továbbra is kegyelmedben e hazában s Európában élő gyermekeidet.Kérjük Őt arra is,hogy a missziói munkánkat hitelesítse Szentlelkével.Mi pedig igyekezzünk teljes szívvel,odaszánt élettel végezni a ránk bízott feladatot. - Szombathy Gyula -

Üzenet írása