Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

5Mózes 26(11)

5Mózes 26(11)


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 255x197 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2016. április 20. 13:46
5Mózes 26(11) - Az új teremtés bemutatása. - "...örvendezz mindannak a jónak,amit Istened,az Úr ad neked és házad népének..." -
Amikor Isten elé járulunk,bizonyságot teszünk bőkezűségéről (1-4) Adj hálát minden népért!Megemlékezünk hűségéről (5-9). Itt olvassuk Isten népének hitvallását,amelyet továbbadtak gyermekeknek:Milyen hatalmasan emelte fel őket,kicsinyeket és szabadította meg őket az Úr.Dicsőítjük az Ő egyedülálló voltát (1o-11). Aki leborul az Úr előtt,az valódi örömre emeltetik fel,aki azonban "idegeneknek"hódol,az mélyebbre és mélyebbre kerül.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2016. április 20. 13:53
Engedelmeskedünk parancsainak,(11-19) hiszen az Ő kegyelme nem olcsó,hanem drága kegyelem,amely látható gyümölcsökben, hiteles tettekben mutatkozik meg,minden nyomorúságunk ellenére is.Igenis kegyelme által az Ő szent népévé leszünk.Nem azért,hogy a többi nép fölé emeljen bennünket (19). De aki szentté lesz,az mássá lesz,mint a többiek. Ez nem tudatos cél,hanem áldott következmény.Igenis van különbség szent és tisztátalan között,van különbség a káromkodó kocsis és a még szavak nélkül is imádkozó ember között.

Üzenet írása