Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Csöndes nyugalomban

Csöndes nyugalomban


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 776x2126 (1.6 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2016. február 27. 08:58
Csöndes nyugalomban - Biztonságban élhetnek - Hóseás 2,2o - Isten gyermekeit béke várja.Az igevers,amelyből ezeket a bíztató szavakat kiemeltük,békességről beszél,"a mezei vadakkal az égi madarakkal,és a földön csúszó mászó állatokkal". Békességről fldi ellenségeink,titokzatos bajaink,és az apró bosszúságaink vonatkozásában.Ezek közül bármelyik elvehetné a nyugalmunkat,de nem fogja megtenni.Az Úr majd teljesen szétzúz mindent,ami népét fenyegetheti:"Kiirtom az íjat,a kardot és a háborút az országból."Akkor lesz majd igazán béke,amikor mindaz darabokra törik ,ami a békességet fenyegeti.
Ezzel a békességgel nyugalom jár.Akit az Úr szeret,annak álmában is ad eleget"(Zsoltárok 127,2). Az Istentől nyert békességben és bőségben csendes nyugalomban élhetnek a hívők.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2016. február 27. 09:04
Ez a nyugalom biztonságot is jelent.Más dolog élni valahol, és más biztonságban élni.Aki már az ígéret földjére került,az Atya házába,a szeretet hajlékába,Krisztus kebelére:Már most biztonságban éhet.Jobb a hívő számára,ha békességben pihenhet,mint ha ébren kell aggodalmaskodnia.
"Füves legelőkön deleltet"(Zsoltárok 23,2). Nincs addig igazi nyugalmunk,amíg nem a Vigasztalótól kapott biztonságban élünk.

Üzenet írása